Cum faci un cocktail clasic cu două ingrediente, Godfather și înveți câteva variații simple

Alexandru Puiu 20.09.2022, 23:44
Cum faci un cocktail clasic cu două ingrediente, Godfather și înveți câteva variații simple

Dacă vrei să-ți impresionezi prietenii cu un mix fascinant, nu ai nevoie de fiecare dată de un bar stufos. Poți să înveți cum faci un cocktail clasic cu două ingrediente, iar impactul emoțional va fi același, mai ales dacă ai o gheață de calitate.

Când faci un cocktail cu doar două ingrediente, acestea trebuie să fie de calitate, trebuie să aibă gust bun și separat, nu doar împreună. De asemenea, ca în orice cocktail, ai nevoie de gheață bună, iar dacă ești de părere că toate gheața este absolut la fel, te înșeli amarnic. O gheață perfect transparentă, pe care o poți cumpăra de la orice benzinărie, se topește mai greu, îți răcește băutura mai rapid și, implicit, ți-o ține mai mult timp rece. În plus, după ce s-a topit, nu-ți va lăsa un fel de nisip pe fundul paharului, cum se întâmplă cu gheața pe care o faci în mod tradițional în congelatorul din confortul căminului.

Revenind însă la Godfather sau Nașul, acesta este unul dintre cocktailurile cu care am început aventura în mixologie. Simplu și eficient, de fapt, este o variație de Old Fashioned, pentru că ai o băutură spirtoasă, scotch whisky, pe care o îndulcești un pic și-i dai niște note aparte cu ajutorul unui amaretto. În funcție de variantele pe care le găsești pe internet, având în vedere că unii pun doar o linguriță de amaretto într-un Godfather, acea iterație se apropie și mai mult de conceptul clasic de Old Fashioned.

Cum faci un Godfather, Godmother, Godchild și The Boss

La bază, Godfather este un mix de scotch whisky și amaretto, un lichior pe bază de migdale. Rețeta originală face referire la părți egale, 45/45 de mililitri, dar găsești și iterații cu 60/20 mililitri sau, într-un caz extrem, 60 cu 7,5 mililitri. Sfatul meu este să începi cu 60/20 și, eventual, mai adaugi câte o linguriță de amaretto dacă îl vrei un pic mai dulce. Vizavi de celelalte rețete menționate, singura diferență este băutura spirtoasă de bază, în Godfather conține scotch whisky, Godmother conține vodcă, Godchild implică brandy sau cognac, iar The Boss se face cu bourbon. Constanta este amaretto.

Godfather

60ml Scotch Whisky, recomand Johnnie Walker Black Label sau, dacă vrei ceva mai afumat, Machrie Moor de la Arran

20ml Amaretto, recomand Luxardo, dar poți folosi și clasicul Disaronno cu rezultate similare

Opțional: câteva picături de Angostura Bitters

Metodă: se amestecă ingredientele cu multă gheață folosind un pahar de mixat timp de 15-20 de secunde. Se strecoară cocktailul într-un pahar cu gheață proaspătă. Se folosește pentru decor o coajă de portocală, după ce apăsat-o deasupra paharului pentru aplicarea uleiurilor esențiale.

După cum am menționat și mai sus, mai poți adăuga câte o linguriță de amaretto, în funcție de preferințele proprii de gust. Nu ezita să faci și variațiile recomandate mai sus. Eventual, poți merge pe varianta Jack Daniel’s cu amaretto, dacă ai o sticlă în casă, pentru The Boss, respectând proporțiile de mai sus.

Toate ingredientele folosite le poți achiziționa de pe www.alfadrink.ro.

Alfa-Drink-logo

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe