Cum faci cocktailul clasic național al Braziliei, Caipirinha și descoperi Cachaca, un fel de rom alb

Alexandru Puiu 06.09.2022, 23:15
Cum faci cocktailul clasic național al Braziliei, Caipirinha și descoperi Cachaca, un fel de rom alb

Când vine vorba de cocktailuri simple pe care le poți învăța, Caipirinha este destul de sus pe lista priorităților. În plus, vine la pachet cu un volum semnificativ de flexibilitate, dacă te simți creativ. Important este să începi cu o sticlă de Cachaca.

Cachaca sau cașasa, dacă ești curios cum se pronunță, este un distilat foarte similar cu romul agricol nematurat, de culoare alb transparent. Spre deosebire de un rom alb obișnuit care se face din melasă, Cachaca se distilează din suc de trestie de zahăr, similar cu romul agricol. Din acest proces, reiese un distilat cu note botanice mai puternice și mult mai puțin dulce comparativ cu romurile pe care le cunoști.

Lăsând însă la o partea particularitățile tehnice din spate, fascinantă este principala băutură pe care o faci cu ajutorul unei sticle de Cachaca. Intitulată Caipirinha, aceasta este băutura națională din Brazilia și, probabil, cel mai popular cocktail din barurile și terasele sud americane. Deși mulți brazilieni au propriul mod de a face această băutură, ideea de bază este destul de simplă și, cum recomand de fiecare dată, înainte să experimentezi, îți recomand să faci varianta originală. Ca o notă de subsol, dacă folosești vodcă în loc de Cachaca în cocktailul de mai jos, rezultatul se intitulată Caipiroska, în loc de Caipirinha.

Cum faci o Caipirinha, cocktailul național al Braziliei

Pentru o Caipirinha corectă, ai nevoie de Cachaca, limetă și zahăr. Recomand zahăr brut, dar poți folosi și zahăr alb obișnuit. În mod previzibil, zahărul poate fi înlocuit cu un sirop de zahăr (părți egale zahăr și apă amestecate pe foc până se dizolvă tot zahărul). Eventual, poți opta și pentru un sirop aromatizat precum soc sau ghimbir, dar trebuie să ai în vedere că rezultatul final nu va mai fi o Caipirinha, ci o variație a cocktailui național din Brazilia.

Caipirinha

60ml Cachaca, recomand Leblon

o jumătate de limetă tăiată în sferturi

o linguriță sau o linguriță și jumătate de zahăr fin

Metodă: Strivește limeta cu zahărul până se topește o mare parte din el, folosind un pistil în paharul în care urmează să servești cocktailul, un tumbler sau o cană. Adaugă Cachaca și amestecă pentru a dizolva și mai mult din zahăr. Adaugă gheață pisată până la marginea paharului. Dacă nu ai gheață pisată, găsești cocktailul servit și cu gheață cuburi. Folosește o felie de limetă pentru decor.

Toate ingredientele folosite le poți achiziționa de pe www.alfadrink.ro.

Alfa-Drink-logo

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe