Cum face bani Nicușor Dan pentru Primăria Capitalei. Suma încasată de la un restaurant Mc Drive

Iancu Andreea 03.08.2021, 14:31
Cum face bani Nicușor Dan pentru Primăria Capitalei. Suma încasată de la un restaurant Mc Drive

Având în vedere că municipiul București are nevoie de fonduri pentru a putea asigura dezvoltarea și îmbunătățirea vieții locuitorilor săi, Nicușor Dan a găsit o nouă soluție pentru a face mai mulți bani la buget pentru Primăria Capitalei. Suma încasată de la un restaurant Mc Drive ar urma să tripleze veniturile deja încasate de către administrația Bucureștiului.

Cum face bani Nicușor Dan pentru Primăria Capitalei

Municipalitatea ar urma să își îmbunătățească situația veniturilor după ce Nicușor Dan a decis o nouă metodă de a face bani pentru Primăria Capitalei. Se pare că sumele vor veni în urma prelungirii contractelor de asociere în participațiune, semnate în anii ’90, între Primăria Municipiului București și Premier Restaurants România SRL.

Firma este operatorul lanțului de restaurante McDonald’s în România și urmează să prelungească exploatarea în comun a șase unități drive-through, pentru care municipalitatea a oferit terenurile pe care se află fast-food-urile. Noile contracte vizează restaurantele McDonald’s drive-through din Șoseaua Olteniței, Șoseaua Mihai Bravu, Str. Progresului, Bulevardul Basarabiei, Șoseaua Colentinei și Str. Buzești, conform datelor furnizate de profit.ro.

Premier Restaurants România SRL a solicitat prelungirea valabilității cu 25 de ani, ținând cont de faptul că, pe parcursul derulării contractului de asociere, au intervenit schimbări în situația juridică a amplasamentelor, astfel fiind incluși în contract titularii dreptului de proprietate pentru terenurile retrocedate sau cumpărate, coroborat cu faptul că societatea în cauză este nevoită să facă investiții majore menite să modernizeze spațiile în cauză, iar amortizarea acestor costuri necesită timp. În urma negocierii s-a stabilit prelungirea valabilității contractului de asociere (…) pe o perioadă de 15 ani, se arată într-un document publicat de profit.ro.

Cum face bani Nicușor Dan pentru Primăria Capitalei
Restaurantele McDonald’s Drive aduce sume importante la bugetul Capitalei

Câți bani urmează să încaseze lunar Primăria în urma contractului cu lanțul de restaurante

Modificările care apar în noile contracte ar urma să tripleze veniturile obținute de către Primăria Capitalei. În prezent, McDonald’s plătește o cotă de 1,5% din încasările nete lunare ale fiecărui restaurant, fără a depăși însă suma de 2.000 de dolari pe lună, reprezentând 12.000 de dolari din partea tuturor fast-food-urilor din București. Părțile contractului au decis majorarea cotei din încasări între 5 – 5.5 %, ținând cont de locație și suprafață. Suma minimă lunară totală pe care Primăria ar urma să o încaseze este de aproximativ 36.500 de euro pe lună, de 3.6 ori mai mare decât cea din prezent.

Totuși, bugetul restaurantelor McDrive din București este unul semnificativ, ajungând uneori chiar și la peste 5 milioane de euro pe an. În plus, Premier Restaurants România SRL, care operează restaurantele McDonald’s din România, a încheiat anul precedent cu un profit net de 87,6 milioane lei, având totodată o cifră de afaceri de circa 869 milioane lei.

Urmăriți Impact.ro și pe