Câți bani face, de fapt, McDonald’s în România. Profitul e mai mare decât cel înregistrat de eMag

Daria Petrescu 09.04.2021, 13:42
Câți bani face, de fapt, McDonald’s în România. Profitul e mai mare decât cel înregistrat de eMag

McDonald’s este unul dintre cele mai mari lanțuri de restaurante de tip fast- food din lume. În prezent, rețeaua este extinsă în 25 de orașe și are aproximativ 80 de restaurante în toată țara. Primul restaurant deschis în România a fost în 1995 iar de atunci, profitul firmei a crescut de la an la an. În prezent, profitul McDonald’s e mai mare decât cel înregistrat de eMag. Iată câți bani face în România.

Câți bani face, de fapt, McDonald’s în România

Dintre aceste restaurant McDonald’s, unele funcționează non-stop și unele au drive-in. Mai mult, situația s-a schimbat foarte mult și pe timp de pandemie, mulți dintre oameni fiind nevoiți să își ia comenzile la pachet, restaurantele fiind închise.  În 2019, profitul firmei a fost uriaș, acesta fiind mai mare decât eMag, unul dintre cele mai importante lanțuri de magazine din țară.

Astfel că, potrivit listafirme.ro, în 2019, profitul McDonald’ s a fost de 123 011 743 de lei, la o cifră de afaceri de 926 933 037 lei. Pentru a urmări cum a evoluat firma de la an la an, începând cu 2005, puteți accesa site-ul listafirme.ro

Ce salarii și ce program au angajații part time și full time la McDonalds, este una dintre întrebările pe care și-o pun mulți. Ei bine, site-ul undelucram.ro, unul dintre cele mai cunoscute în domeniu, prezintă cele mai impotante joburi oferte de companie. Salariile diferă de la un angajat la altul, în funcție de atribuții și experiența fiecăruia.

Mai mult, angajatul poate beneficia lunar de bonuri de masa, dar și de bonusuri lunare sau anuale. Astfel că, în cazul în care vrei să faci parte din echipa McDonald’s, trebuie să știi câți bani primești pentru un program prime time, dar și pentru unul full time.

Ce s-a întâmplat cu McDonald’s în anul 2014

Veniturile McDonald’s s-au ridicat în 2014 la 27,441 miliarde de dolari, în scădere cu 2% faţă de anul anterior.

Vânzările au coborât cu 4% în restaurantele companiei, până la 18,169 miliarde dolari, în timp ce vânzările în unităţile în franciză au crescut cu 0,5%.

Ce salarii sunt la McDonald’s:

Programul unui lucrător comercial încadrat cu normă întreagă de opt ore de muncă pe zi se ridică la aproximativ 2500 lei net, lunar.

Pentru program de patru ore de muncă pe zi, angajații pot încasa aproximativ 1300 de lei net, lunar, potrivit site-ului undelucrăm.ro.

McDonald’s are peste 5.000 de angajați

”Un manager trainee poate ajunge la 3.000 lei sau 3.500 de lei cu tot cu bonuri de masă, într-o lună bună, în care a lucrat program complet. Iar asta înseamnă ore suplimentare, ore de weekend sau ore de noapte.

Lucrăm în regim de 24 de ore și oricând poți veni să lucrezi, să îți crești veniturile.” după cum declara Irina Ignătescu, director de Resurse Umane în cadrul McDonald’s.

„Sunt circa 5.000 de angajați, avem variații de la o zi la alta. (…) Anul trecut am avut 5.000 de angajări și aproximativ 5.000 de plecări. Turnover-ul de angajați este foarte mare în rândul lucrătorilor comerciali din restaurante, din zona operațională. (…) La noi turnoverul de personal ajunge la 70-80%, la nivel de lucrători”, a mai declarat aceasta pentru site-ul wall-street.ro, în urmă cu un an.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe