Cum elimini rapid mirosul de pește din frigider. Trucul simplu, care te scapă de această problemă

Stan Filon 24.07.2023, 20:36
Cum elimini rapid mirosul de pește din frigider. Trucul simplu, care te scapă de această problemă

Gospodinele trebuie să știe acest truc prin care se elimină rapid mirosul de pește din frigider! Multe dintre acestea refuză pur și simplu să mai gătească pește, mai ales dacă locuiesc la bloc din cauza mirosului foarte persistent. Ei bine, vezi mai jos care este soluția.

Cum elimini rapid mirosul de pește din frigider

Peștele este un aliment recomandat de toți medicii. Cu toate acestea, multe gospodine strâmbă din nas atunci când vine vorba să gătească pește, deoarece se gândesc cu disperare la mirosul de pește care va persista în bucătărie zile la rând. Dacă locuiesc la bloc, atunci situația este și mai dificilă. Și în frigider mirosul de pește persistă zile la rând, iar celelalte alimente pot ”împrumuta” foarte ușor acest miros, indiferent cât de bine am izola peștele. Dar iată ce ai de făcut să aerisești casa mai repede, după ce gătești pește!

Pasul 1. Zeama de lămâie

Primul pas este să punem peștele pentru câteva minute în puțină apă cu zeama de la o lămâie. Apoi trebuie lăsată  carnea de pește să se scurgă, mai apoi tapotată ușor cu șervete groase de hârtie, după care se poate pregăti pentru prăjit sau pentru gătit la grătar. Lămâia are rolul de a îndulci mirosul persistent de pește, dar distruge și o parte din microbii și bacteriile de la suprafața bucăților de carne și o și frăgezește. Carnea de pește pregătită astfel va lăsa un miros mai puțin persistent în bucătărie. Tot lămâia este bună să scapi și de mirosul de pește de pe mâini sau de alte mirosuri persistente când gătești!

Cum elimini rapid mirosul de peste din frigider
Cum elimini rapid mirosul de peste din frigider

Pasul 2. Aruncă uleiul folosit

Și pasul doi este la fel de important. Imediat după ce ai prăjit peștele, pune capacul peste tigaia cu uleiul încins și scoate-o undeva în afara bucătăriei. De îndată ce se răcește uleiul, pune-l într-un recipient de sticlă cu dop etanș și du-l la un centru de reciclare cu prima ocazie.

Uleiul în care ai prăjit peștele păstrează un miros foarte greu și este bine să îl depozitezi separat până când poți scăpa de el în siguranță. Acesta nu trebuie în niciun caz aruncat la chiuvetă sau folosit pentru a prăji altceva în el.

Pasul 3. Vanilie și uleiuri de citrice

La fel de important este și pasul 3. După ce ai prăjit peștele și ai scos uleiul în care l-ai prăjit, pune pe foc o crăticioară sau un ibric cu puțină apă și esență de vanilie. Adaugă și esență de lămâie sau de portocale ori coaja rasă de la o lămâie proaspătă.

Aerisește casa, timp în care apa clocotește. Parfumul de vanilie și de citrice se va răspândi în bucătărie și în apartament și va acoperi mirosul de pește prăjit. Așa vei scăpa de mirosul persistent la numai câteva ore după ce ai gătit peștele!

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...