Ce se întâmplă dacă te dai pe față cu zeama de la o lămâie? O să rămâi șocat de rezultat. Trebuie să încerci și tu, efectul este miraculos

Iancu Andreea 25.11.2020, 15:34
Ce se întâmplă dacă te dai pe față cu zeama de la o lămâie? O să rămâi șocat de rezultat. Trebuie să încerci și tu, efectul este miraculos

Dincolo de coaja galbenă, extrem de aromată, îndrăgită de gospodine pentru rețetele de prăjituri, lămâia ascunde numeroase beneficii pentru organism. De asemenea, numeroase trucuri includ zeama de la o lămâie pe lista ingredientelor care fac adevărate miracole pentru ten. Află în rândurile următoare care sunt avantajele acestui fruct.

Ce efect are zeama de la o lămâie dacă o aplici pe față

Lămâia este bogată în antioxidanți și vitamina C, având efecte benefice asupra sănătății, dar și a aspectului tenului. Datorită conținutului de alfa-hidroxi acizi, fructul ajută la reînnoirea celulară de la nivelul pielii. Astfel, zeama de la o lămâie poate fi inclusă în ritualul de frumusețe pentru reducerea petelor maronii, care apar frecvent în cazul persoanelor în vârstă.

De asemenea, citricele sunt utilizate în tratarea acneei. Vitamina C, regăsită în compoziția unei lămâi, ajută la eliminarea bacteriilor care duc la apariția acneei. De asemenea, această substanță lasă tenul mult mai strălucitor după utilizare.

Totodată, pentru a scăpa de petele maronii de pe piele, include lămâia în ritualul tău de frumusețe. Ai nevoie de o dischetă de bumbac pe care să storci zeama de la o lămâie. Doar câteva picături tamponate pe față în zonele afectate, dimineața și seara, vor avea efecte miraculoase.

Lămâia ascunde numeroase beneficii pentru organism foto - Pexels
Lămâia ascunde numeroase beneficii pentru organism
foto – Pexels

Alte beneficii ale lămâiei

  • Previne formarea pietrelor la rinichi – Lămâile conțin o cantitate mare de acid citric, responsabil pentru reducerea nivelului de calciu și inclusiv prevenirea formării de apariție a calculilor renali.
  • Tonic venos – Antioxidanții din sucul de lămâie întăresc pereții venelor și capilarelor sangvine. De asemenea, durerile de varice pot fi combătute cu ajutorul lămâilor.
  • Previne apariția cancerului – O substanță chimică din coaja de lămâie – limonena, poate acționa împotriva formării tumorilor.
  • Reduce atacul vascular cerebral – Citricele sunt benefice și în cazul afecțiunilor cardiovasculare, fiind bogate în flavonoizi, compuși cu un puternic efect antioxidant. Un studiu a demonstrat că lămâia poate reduce riscul de accident vascular cerebral ischemic cu 19% dacă este consumată în mod constant.
  • Îți conferă un zâmbet strălucitor – Cu ajutorul unui amestec pe bază de lămâie poți obține dinți mai albi. Ai nevoie doar de puțin bicarbonat de sodiu și lămâie. Amestecă cele două ingrediente și aplică compoziția pe periuță alături de pasta de dinți. Este nevoie să periezi dinții timp de un minut.
  • Te eliberează de stres – Simpla aromă proaspătă a unei lămâi te scapă de stres și depresie. Alege să consumi cât mai des apă cu lămâie sau limonadă pentru a te elibera de zilele negre.
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...