Cum au fost surprinși prinții Harry și William la înmormântarea bunicului lor. Toate camerele tv au așteptat momentul

Ana Anitoiu, George Capoeanu 18.04.2021, 08:52

Prinții Harry și William, între care ar exista tensiuni, mai ales după interviul pe care Meghan Markle l-a oferit celebrei Oprah Winfrey, au fost surprinși împreună la înmormântarea bunicului lor, prințul Philip, ce a avut loc sâmbătă. Momentul a fost așteptat de multe persoane, mai ales că Regina Elisabeta a II-a nu le-a permis să meargă unul lângă altul în spatele mașinii mortuare, ci i-a separat printr-un văr al lor. Fiii prințesei Diana i-au lăsat pe toți cu gura căscată.

Cum au fost surprinși prinții Harry și William la înmormântarea bunicului lor

Deși multe persoane se așteptau să vadă semne de tensiuni între prinții Harry și William, cei doi frați au fost surprinși vorbind la finalul funeraliilor bunicului lor, pe domeniul Castelului Windsor. Mai întâi, prințul Harry i-a mulțumit arhiepiscopului de Canterbury, care a oficiat slujba religioasă, după care a salutat-o pe ducesa de Cambridge, soția fratelui său. Atunci, s-a apropiat de ei și fiul cel mare al prințesei Diana.

Astfel, cei doi frați au fost văzuți mergând împreună o bucată de drum, unul lângă altul, având o conversație ce a părut a fi relaxată și lipsită de tensiuni. În timp ce prințul William a fost fotografiat în acel moment fără mască de protecție, prințul Harry și-a păstrat-o pe a sa. Soția lui, Meghan Markle, nu a participat la funeraliile prințului Philip, motivând că este însărcinată cu cel de-al doilea copil, iar medicii i-au recomandat să nu călătorească.

Cum au fost surprinși printii Harry si William la inmormantarea bunicului lor. Toate camerele tv au asteptat momentul
Ducesa de Cambridge, printul Harry si printul William. Sursa: Captura YouTube

Prințul Harry, dezvăluire despre prințul William

Astfel, faptul că cei doi frați s-au apropiat unul de altul, deși nu le-a fost permis să stea împreună în timpul înmormântării ducelui de Edinburgh, le dă speranțe celor care vor să îi vadă împăcați pe fiii regretatei prințesa Diana.

Zvonurile despre tensiunile dintre ei doi au apărut cel târziu din anul 2019, când prințul Harry și soția lui, Meghan Markle, s-au separat de Fundația Regală pe care celebrii frați o înființaseră împreună, pentru ca ulterior să se stabilească în Statele Unite ale Americii. Atunci, prințul Harry a declarat că își iubește mult fratele, dar că se află pe ”căi diferite” și că au ”zile bune și zile rele”. Recent, a avut loc interviul cu Oprah Winfrey, în care fiul cel mic al prințesei Diana și soția lui au făcut acuzații șocante. Au spus, printre altele, că cineva din familia regală – nu regina Elisabeta a II-a și nici prințul Philip – s-au arătat îngrijorați de posibila culoare a pielii fiului lor la acea vreme încă nenăscut, Archie, întrucât actrița americană are o mamă de culoare și un tată caucazian. Ulterior, prințul William a insistat că familia regală nu este deloc rasistă.

Prințul Harry, salvat de regină de un moment stânjenitor

Regina Elisabeta a II-a l-a salvat pe Prințul Harry de la un moment stânjenitor la înmormântarea ducelui de Edinburgh. Suverana a ordonat ca membrii familiei regale să se prezinte la funeralii în haine civile, nu în uniforme militare, astfel încât nepotul ei să nu se simtă jenat.

Atunci când a renunțat la titlul regal, Harry și-a pierdut și titlurile militare pe care le avea ca duce de Sussex. Deși a servit în armata britanică în Afganistan și chiar a primit titluri militare onorifice, printre care și gradul de căpitan general al Royal Marines, funcție deținută și de bunicul său, prințul Philip, Harry nu ar fi putut îmbrăca uniforma militară.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...