Cum arată Liviu Dragnea după aproape doi ani de închisoare. Ce s-a putut observa azi la fostul lider PSD

Ana Anitoiu 14.01.2021, 16:02

Liviu Dragnea a fost citat, joi, la Direcția Națională Anticorupție (DNA), ca să fie pus sub acuzare pentru trafic de influență în dosarul vizitei din Statele Unite ale Americii din ianuarie 2017, pe care a făcut-o la invitația lui Elliot Broidy, vicepreședintele Comitetului prezidențial de inaugurare a președintelui Donald Trump. Fostul lider al PSD a fost fotografiat după ce a petrecut aproape doi ani la închisoare.

Cum arată Liviu Dragnea după ce a făcut aproape doi ani de închisoare

Joi, 14 ianuarie, Liviu Dragnea a fost fotografiat purtând negru din cap până-n picioare. Fostul lider PSD a îmbrăcat o haină groasă neagră și a purtat o mască de protecție, ce i-a acoperit nasul și gura. În plus, în imagini s-a putut observa că acesta s-a tuns de curând și că are un aspect general îngrijit, dar și că este ceva mai slab. Mimica, însă, i-a trădat supărarea pentru situația în care se află.

Liviu Dragnea este suspectat de procurori de o faptă de trafic de influență, conform unor surse judiciare citate de G4Media.ro. Ce s-ar fi întâmplat? Gheorghe Dimitrescu, consulul general al României la Bonn, fost consilier al fostului deputat PSD, Florin Iordache, ar fi plătit 100.000 de dolari din partea PSD către o firmă de lobby, astfel încât să-i aranjeze lui Liviu Dragnea, ”cât mai curând posibil”, unele întâlniri la vârful administrației din SUA. Pe de altă parte, fostul lider PSD l-ar fi ajutat pe acesta să ajungă să ocupe funcția de consul la Bonn, în Germania.

Cum arata Liviu Dragnea dupa aproape doi ani de inchisoare. Ce s-a putut observa azi la fostul lider PSD
Liviu Dragnea, joi, 14 ianuarie 2021. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ce au spus americanii despre vizita lui Liviu Dragnea în SUA

Pe de altă parte, Elliot Broidy, care a fost vicepreşedinte al Comitetului de strângere de fonduri pentru victoria lui Donald Trump în acel an, a fost acuzat în presa americană. El s-ar fi folosit de influența sa pe lângă republican cu scopul de a pune mâna pe un contract în valoare de peste 200 de milioane de dolari în România. Mai exact, pentru Circinus, compania sa specializată în afaceri în industria militară și de securitate, ce a semnat un acord cu Romarm.

În luna martie a anului 2018, întrebat despre legăturile sale cu Elliot Broidy și acordul semnat de Circinus cu Romarm în România, ce a implicat doua ministere, Liviu Dragnea a spus: ”Eu n-am fost la cele doua ministere cu domnul Broidy. Altcineva a fost. Am aflat din presă. Nu, n-are nici o legătură deplasarea mea în Statele Unite cu acele contracte”.

O nouă lovitură pentru Liviu Dragnea

Marți, Liviu Dragnea a primit o nouă lovitură, după ce a încercat din nou să iasă mai repede din spatele gratiilor. Fostul lider al PSD, care a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGSPC Teleorman și care se află în penitenciar din 27 mai 2019, a înregistrat un nou eșec în acest sens.

Concret, Liviu Dragnea a depus o cerere de revizuire a pedepsei, ce a fost respinsă, marți, de instanța supremă. De-a lungul timpului, el a făcut introdus în instanţă unele căi extraordinare de atac, încercând să iasă din penitenciar. Însă, toate aceste eforturi ale sale au fost respinse de magistrați.