Cum arată cea mai frumoasă femeie din lume. O formulă matematică a stabilit trăsăturile perfecte. Foto

Ioana Bucur 16.10.2022, 10:45

Se spune că gusturile nu se discută, că frumusețea este o chestiune subiectivă. Greșit. Specialiștii se ghidează acum după o formulă matematică prin care se stabilesc trăsăturile perfecte ale chipului. Analiza a fost făcută, concluziile au fost anunțate. Cine este și cum araă cea mai frumoasă femeie din lume.

Cum a fost aleasă cea mai frumoasă femeie din lume

Frumusețea nu este doar în ochii privitorului, ci și în calcule matematice. Un chirurg plastician din Londra, Marea Britanie, a aplicat o formulă pentru a stabili cine este cea mai frumoasă femeie din lume.

Medicul Julian De Silva a analizat ochii, nasul, sprâncenele, buzele, urechile, precum și bărbia mai multor vedete. După ce a măsurat proporțiile, a verificat cine se apropie cel mai mult de secţiunea de aur a frumuseții Phi, o metodă veche prin care se stabileau calitățile fizice.

Astfel, cea mai frumoasă femeie din lume este actrița Jodie Comer, pe care publicul o cunoaște din rolul interpretat în serialul „Killing Eve”. Podiumul a fost completat de Zendaya și modelul Bella Hadid care, în trecut, a fost desemnată de aceeași formulă matematică femeia cu cel mai frumos chip din lume.

„A avut cel mai mare scor pentru poziționarea nasului și a buzelor, adică 98,7%, care e doar la 1,3% de scorul care indică perfecțiune.

Jodie a avut, de asemenea, cel mai bun scor pentru lățimea și lungimea nasului și a fost aproape în top și pentru forma buzelor și pentru poziția ochilor.”, a explicat chirurgul.

Jodie Comer este o actriță de origine britanică. Născută și crescută în Liverpool, a debutat ca actriță în 2008, în telenovela „The Royal Today”. Interpretarea din „Killing Eve” i-a adus un premiu Emmy și nominalizări la  Globul de Aur, Premiul Asociației Criticilor de Film și Premiul Sindicatului Actorilor.

Cum arată cea mai frumoasă femeie din lume. O formulă matematică a stabilit trăsăturile perfecte. Foto
Sursa foto: Facebook/Jodie Comer

Formula matematică folosită și de Leonardo Da Vinci

Pe locul al doilea este actrița Zendaya. În ceea ce privește buzele, ea a obținut un scor fabulos, de 99,5%, fiind depunctată, însă, pentru poziționarea nasului în raport cu buzele, dar și pentru forma sprâncenelor.

Formula este folosită din cele mai vechi timpuri. La ea au apelat artiști celebri precum Leonardo Da Vinci.

În Antichitate, grecii considerau că proporțiile sunt cele care dau frumusețea chipului și trupului.

Cu alte cuvinte, cu cât valoarea obținută din proporția trăsăturilor este mai apropiat de phi, cu o valoare de aproximativ 1,6180, cu atât chipul este mai plăcut din punct de vedere estetic.

Formula matematică folosită este: (a+b)/ a = a/ b= φ (1,6180).

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...