Cum arată avionul cu care ar fi fugit Putin din Moscova, ca să nu fie capturat. Unde s-ar afla președintele rus

Andrei Simion 24.06.2023, 19:33
Cum arată avionul cu care ar fi fugit Putin din Moscova, ca să nu fie capturat. Unde s-ar afla președintele rus

Situație extremă în Rusia. Se încearcă o lovitură de stat în țara condusă de Vladimir Putin, totul fiind orchestrat de șeful Wagner, Evgheni Prigojin. Se pare că președintele rus ar fi părăsit Moscova, avionul său oficial decolând din capitală înainte de a dispărea de pe radare, potrivit Nexta TV.

Putin ar fi fugit cu avionul din Moscova

„Avionul personal al lui Putin a părăsit Moscova”, a informat platforma în această după-amiază.

Harta care arată ruta de zbor a avionului în cauză, cu numărul RSD697, a fost atașată raportului, indicând că se îndreaptă spre nord-vest de Moscova. Cu toate acestea, The Moscow Times, citând datele FlightRadar, a raportat la ora 15:06 că aeronava a dispărut de pe radare.

„Aeronava specială Il 96-300PU a președintelui Putin a decolat de la Moscova la Sankt Petersburg, la ora 14:16, ora Moscovei… Destinația aeronavei nu este specificată. A dispărut de pe radar în regiunea Tver”, se arată în raport.

Publicația rusă a adăugat că una dintre reședințele lui Putin este situată tocmai în regiunea Tver. În același timp, un alt raport susține că avionul prim-ministrului Mihail Mișustin a plecat și el spre Sankt Petersburg.

„Se raportează că avionul premierului Mișustin a plecat spre Sankt Petersburg. De asemenea, câteva alte avioane de afaceri se îndreaptă spre capitala de nord a Rusiei”, spun jurnaliștii ruși.

Mai trebuie precizat că cel mai bogat membru al Cabinetului, viceprim-ministrul Denis Manturov, a părăsit deja Rusia.

Modelul Il-96 este echipat cu un post de comandă pentru controlul forțelor armate ruse. Destinația zborului nu este clară, deoarece avionul și-a oprit transponderul și a dispărut de pe radar în apropiere de Tver, la 180 de kilometri nord-est de Moscova, unde se află una dintre reședințele lui Putin.

De asemenea, RA-64520 – noul Tu-214PU al liderului rus – s-a ridicat de la sol. Este cunoscut drept „avionul Apocalipsei”, deoarece funcționează ca un post de comandă aerian în cazul unui război nuclear la scară largă.

Urmăriți Impact.ro și pe