Greșelile pe care le faci în bucătărie atunci când gătești salata de vinete. Cum să nu o faci niciodată amară

Daria Petrescu 09.06.2021, 08:30
Greșelile pe care le faci în bucătărie atunci când gătești salata de vinete. Cum să nu o faci niciodată amară

Salata de vinete este unul dintre cele mai apreciate preparate în zilele de vară. Rețeta este ușor de făcut și nu ai nevoie de multe ingrediente. Tot ce trebuie să știi este că, pentru a face o salată de vinere perfectă, trebuie să eviți câteva greșeli care pot fi „fatale”. Dacă își place să faci salată de vinete, ei bine, ține cont de câtega trucuri importante, pe care ți le prezentăm mai jos.

Greșelile pe care le faci în bucătărie atunci când gătești salata de vinete

Salata de vinete este un preparat simplu și ușor de pregătit, pe lângă faptul că are un gust unic, iar servite cu roșii, este preparatul perfect pentru zilele toride de vară.

Secretul constă în două etape extrem de importante atuci când vine vorba de salata de vinete:

-felul în care coci vinetele

– ce trebuie să faci ca salata să fie moale și pufoasă

Dacă ții cont de sfaturile prezentate mai jos, vei obține fără prea mare efort o salată bufoasă și fină:

Iată mai jos care sunt greșelile pe care trebuie să le eviți atunci când prepari salata de vinete:

– Se aleg vinete coapte bine, de culoare aproape neagră

-vinetele trebuie să fie de mărime mijlocie, pufoase și lucioase

– poți să îți coci vinetele deasupra unui grătar din grădină

– vinetele pot fi coapte în tavă la cuptor sau pe o tablă subţire, direct pe ochiul aragazului.

-Gustul amar al vinetelor poate fi evitat dacă le lași la stors suficient de mult timp.

-pentru a evita gustul amar, pregătește-le de seara

– vinetele se curăţă cât timp sunt fierbinți. Este important ca miezul să rămână cât mai deschis la culoare

– Vinetele trebuie bătute bine de tot, cu un bătător din lemn special conceput pentru a toca vinetele.

maioneza trebuie făcută din ouă de casă. Este mult mai sănătoasă și are un aspect plăcut

-Folosește cu încredere mixerul. Acesta le va face pufoase și cremoase, fără să lase în textură fibre sau sâmburi.

-stoarce puțină lămâie în maioneză

-lămâie se pune și atunci când amestecăm vinetele coapte în blender.

-Mărunțiți ceapa cât mai mic.

Vinetele trebuie gătite la abur, la cuptor, coapte sau la grătar, cu cât mai puțin ulei.

Aceste legume sunt bogate în proteine, fibre, vitamine, fier, potasiu, calciu, fosfor, sodiu, magneziu și pectină.

Atunci când nu folosiți vinetele pentru salată, este bine să le consumați cu coajă, pentru că aceasta conține multe substanțe nutritive. Vinetele se servesc perfect, dacă sunt făcute pe grătar, cu alte legume, cum ar fi roșii, dovlecei sau sparanghel.

Rețetă Salată de vinete cu maioneză

Ingrediente

3 vinete proaspete

muștar dulce Buncătăți de la Bunica

2 gălbenușuri pentru maioneză

1 ceapă roșie

3 roșii

ulei de rapiță (sau ulei normal)

sare și piper

Mod de preparare

Coace vinetele pe grătar sau în cuptor. Lasă-le la scurs, iar după ce sunt gata, le curățați de coajă și le tocați mărunt. Ceapa se taie cât mai mic, se pune peste vinete și se adaugă sare.

Se face maioneza cu cele două gălbenușuri, se adaugă în ea o lingură de muștar și ulei. Maioneza obținută se pune peste vinete și se amestegă bine.  Servește cu pâine rustică și câteva felii de roșii.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe