Cum a fost confundată Craiova cu Cracovia. Reacția unui cuplu de italieni când a aflat că a ajuns de fapt în România

Ioana Bucur 21.08.2022, 08:01
Cum a fost confundată Craiova cu Cracovia. Reacția unui cuplu de italieni când a aflat că a ajuns de fapt în România

După deja celebra confuzie București – Budapesta, a venit rândul Craiova – Cracovia. Doi italieni și-au plănuit o vacanță în al doilea cel mai mare oraș din Polonia, însă au ajuns, de fapt, în România. De la cine a pornit greșeala și ce a decis cuplul în momentul în care a ajuns în capitala Băniei. După ce au aflat de situația bizară, angajații aeroportul a pregătit o surpriză pentru ei.

Un cuplu de italieni a confundat Cracovia cu Craiova

Geografia, bat-o vina! Paola și Massimo s-au urcat în avion fiind ferm convinși că aveau să aterizeze în Cracovia, al doilea cel mai mare oraș din Polonia și unul dintre cele mai vechi din țară, unde urmau să se întâlnească cu mai mulți prieteni pentru o vacanță de neuitat.

Vacanța sigur va fi de neuitat, însă nu din motivul la care se așteptau. Și-au ratat destinația dorită cu mai bine de o mie de kilometri, ajungând în Craiova, România.

Greșeala nu le aparține, ci agentului de turism din Italia de la care au cumpărat biletele de avion. Paola și Massimo au povestit că au văzut că pe bilete scria „Craiova” însă s-au gândit că probabil, în poloneză, Cracovia se scrie Craiova.

„Partenerul meu a mers la o agenție de turism din Florența pentru a cumpăra două bilete de avion spre Cracovia (Polonia), unde ne așteptau niște prieteni. În schimb, am plecat de pe aeroportul din Bologna și am ajuns la Craiova (România). La început ne-am amuzat de ceea ce ni s-a întâmplat, dar apoi ne-a deranjat situația”, a povestit Paola, potrivit Gazzettino del Chianti.

Inițial, situația i-a amuzat, dar nu a durat mult până când au fost cuprinși de un alt sentiment.

„Am fost naivi, am crezut că „Craiova” este numele orașului Cracovia scris în poloneză. Am avut încredere și ne-am continuat călătoria în pace. Când am coborât din avion la aeroport și am realizat că suntem în România am avut un șoc!”

Cum a fost confundata Craiova cu Cracovia. Reactia unui cuplu de italieni cand a aflat ca a ajuns de fapt in Romania

Românii și-au propus să le transforme experiență într-una de neuitat

Pentru că nu mai aveau timp să o ia de la capăt cu pregătirile pentru o excursie în Polonia, italienii au hotărât să rămână în România și să descopere Craiova.

„Am trimis un mesaj agenției ieri după-amiază când am ajuns aici și ne-au spus că vor încerca să găsească o modalitate de a ne trimite la Cracovia. Dar ne-am interesat și este imposibil. Ar fi prea scump și am irosi pe drumuri prea mult timp pentru doar o săptămână de vacanță. Când ne vom întoarce în Italia vom clarifica totul cu cei de la agenția de turism.”

Angajații Aeroportului Internațional Craiova au acționat rapid. Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, aceștia au dezvăluit că și-au propus să le transforme experiența în România într-una de neuitat.

„Aventura lui Massimo şi Paola a devenit cunoscută odată cu aterizarea lor la Craiova în loc de Cracovia. Cei doi pasageri au avut „norocul” să ajungă în capitala Băniei deşi ei au decolat de la Bologna cu gândul să viziteze Cracovia, în Polonia.

Echipa Aeroportului Internaţional Craiova i-a contactat pentru a le transforma experienţa lor în România într-una de neuitat”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Aeroportului Internaţional Craiova.

Se pare că așa și este. Paola a transmis că vacanța merge foarte bine, că ea și Massimo descoperă că România este o țară frumoasă.

„Oricum, vacanţa noastră merge foarte bine, descoperim o ţară frumoasă. Totul merge bine din fericire, am avut noroc că am ajuns aici în frumoasa voastră Românie pe care o descoperim încetul cu încetul”, a spus Paola, potrivit aceleiaşi surse, conform Agerpres.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...