Industria specială din România care prinde iar viață. Italienii au venit și dau 100 de milioane de euro

Daniela Alexandru 24.06.2022, 06:04
Industria specială din România care prinde iar viață. Italienii au venit și dau 100 de milioane de euro

După o perioadă în care se vorbea doar despre faliment, concedieri și distrugerea definitivă a Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște, cumpărarea de către firma italiană Beltrame a adus o rază de speranță pentru simbolul industrial târgoviștean. După ce la început de primăvară italieni au reușit să cumpere mamutul industrial, ieri a început producția de oțel – beton. Planurile patronatului italian, însă, sunt mult mai îndrăznețe.

Industria de oțeluri speciale a Românei, revitalizată de italieni

Compania Donalam, parte a grupului italian Beltrame, care mai deține în România și Combinatul de la Călărași, își propune să producă, la Târgoviște, 10,000 de tone pe lună, iar mai apoi să crească capacitatea până la 30.000 de tone lunar până în 2023. Donalam a angajat, la Târgoviște, până acum 284 de persoane, atât tineri, cât și foști salariați, iar, în acest moment, alte 50 de persoane sunt în evaluare pentru a fi angajate. Gigantul italian își propune să angajeze, în al cincilea an al investiției, circa 1000 de persoane.

Cea mai importantă investiție va fi construirea unui parc fotovoltaic care va asigura circa 60% din energia necesară alimentării unităților de producție, care va costa 100 de milioane de euro. În plus, în următorii ani încă 100 de milioane de euro vor fi investiți în modernizarea și retehnologizarea vechii uzine.

„Sunt vești excelente pentru industria dâmbovițeană, poate cele mai bune din ultimele 3 decenii, în condițiile în care, o infuzie de capital de câteva sute de milioane de euro, va reașeza orașul nostru pe harta metalurgiei europene, iar producătorul de oțel va redeveni principalul pion al economiei locale, cu beneficii multiple, de la crearea locurilor de muncă, de ordinul miilor, atât directe, cât și indirecte, până la recâștigarea unui mare contribuabil la bugetul local”, a transmis primarul Cristian Stan, prezent la o întâlnire cu reprezentanții firmei.

Urmăriți Impact.ro și pe