Cum a comentat CTP plecarea Vioricăi Dăncilă din PSD. Reacție necontrolată

Raluca Juncu 25.11.2019, 18:37
Cum a comentat CTP plecarea Vioricăi Dăncilă din PSD. Reacție necontrolată

Este informația momentului la această oră. Viorica Dăncilă și-ar putea da demisia de la șefia partidului chiar mâine, potrivit unor informații vehiculate în presă. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu comentează la cald decizia reprezentanților PSD de o înlătura pe Viorica Dăncilă de la conducerea social-democraților.

Liderii PSD se înâlnesc astăzi pentru a discuta despre rezultatul dezastruos al alegerilor prezidențiale, în fruntea cărora s-ar afla Viorica Dăncilă. Tot mai mulți reprezentanți de partid au susținut în ultimele ore că își doresc ca Viorica Dăncilă să nu se mai afle la conducerea PSD. Social-democrații îi atribuie fostului premier rezultatul dezastruos obținut în urma alegerilor prezidențiale din turul doi.

CTP: „PSD dă dovadă de slăbiciune și de judecată pripită”

Într-o intervenție telefonică la postul de televiziune Digi24,  Cristian Tudor Popescu nu vede cu ochi buni decizia social-democraților de a o da jos pe Viorica Dăncilă.

„Această executare rapidă a liderului arată o vulnerabilizare a imaginii întregului partid. Iată, în 48 de ore ne dăm conducătoarea jos. Nu este tactic, nu este corect să se facă acest lucru. Să ne amintim de Mircea Geoană, de Năstase, Ponta. Mai durează ceva… Decizia aceasta ar trebui luată în condiții stabile, de consultare, nu de criză. De aceea nu mi se pare bine gândită această mișcare a PSD-ului.

Dar dacă o fac, înseamnă că Dumnezeu le-a mai luat din minți și altora.

Dăncilă a ținut un discurs în care erau vinovați toți cei din teritoriu, mai puțin ea. Și ei au întrebat-o, dar matale câte voturi ai adus? (…) Este foarte slabă poziția ei, e foarte probabil să plece din fruntea partidului, dar repet, nu este stilul PSD să facă asta în 48 de ore, dă semne de slăbiciune și judecată pripită”, a transmis gazetarul în această seară.

Viorica Dancila ar putea pleca chiar mâine de la șefia partidului. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei
Viorica Dancila ar putea pleca chiar mâine de la șefia partidului. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

 

Reacția jurnalistului Cristian Tudor Popescu vine în contextul o parte din reprezentanții PSD, în frunte cu Marcel Ciolacu, nu au mai avut răbdare până la Ședința Comitetului executiv al PSD de mâine, așa că au convocat o reuniune de urgență chiar în această după-amiază. Un grup restrâns s-a reunit astăzi alături de Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților care solicită reformarea formațiunii politice, în frunte cu schimbarea actualei conduceri, în care se află Viorica Dăncilă.

Urmăriți Impact.ro și pe