PSD o vrea afară pe Viorica Dăncilă. Ce îi transmit colegii de partid pierzătoarei alegerilor prezidențiale

PSD o vrea afara pe Viorica Dăncilă de la șefia partidului. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Viorica Dăncilă a pierdut rușinos alegerile prezidențiale în fața contracandidatului său, Klaus Iohannis. Liderul PSD s-a situat pe locul doi în topul preferințelor românilor și a înregistrat un scor de 34,12% , vizibil mai mic decât candidatul PNL care a obținut un scor de 65,88%. Viitorul la conducerea taberei social-democrată rămâne acum incert pentru Viorica Dăncilă.

Se vrea debarcarea Vioricăi Dăncilă de la PSD

Klaus Iohannis a fost aseară marele învingător în curs electorală pentru Cotroceni. El a fost reales de către români pentru a conduce România și în următorii cinci ani de acum înainte. Contracandidatul său, Viorica Dăncilă a obținut un scor semnificativ mai mic comparativ cu reprezentantul PNL, pe care l-a dobândit în urma obținerii unui număr mai mare de voturi, în doar câteva din județele din țară.

Niculae Bădălău, președintele organziației PSD Giurgiu, regiune unde PSD a obținut un scor mai mare în fața candidatului Klaus Iohannis, vorbește despre un nou început pentru partid. Bădălău susține că este nevoie de o analiză serioasă și de decizii care să schimbe fața partidului, transmite Digi24.ro.

„Cu toate că PSD a luat foarte multe măsuri bune, este un partid pro european, dar totuși în ultimii ani am avut probleme mari de partea umana, de caracterul oamenilor, de o comunicare defectuoasă și e clar că lucru acesta trebuie reformat. Trebuie o analiză serioasă și trebuie regândite toate liniile partidului”, a spus Niculae Bădălău.

Ce spune Nicolae Bădălău despre rezultatul alegerilor? Foto: bugetul.ro

Ce spune Nicolae Bădălău despre rezultatul alegerilor? Foto: bugetul.ro

Niculae Bădălău spune că este nevoie de un nou început în PSD, iar că demisia liderului de partid ar fi una din soluțiile posibile pentru a spăla rușinea social-democraților. El spune că în politică există două soluții mari și late: demisia sau alegerile.

„Cred că partidul are capacitatea de a lua o decizie în interiorul partidului. Trebuie să fim lăsați noi din interior să facem acest lucru. Cei care au condus campania electorală să aibă bărbăția să își asume. Trebuie să avem curajul să decidem. Nu mai putem funcționa așa, și pune de azi pe mâine niște oameni care nu cunosc organizarea și modul de a face politică.”

Gabriela Firea: „Doamne, chiar vreți să ieșim pe ușa din dos a istoriei?”

Tot mai mulți reprezentanți de partid au susținut în ultimele ore că își doresc ca Viorica Dăncilă să nu se mai afle la conducerea PSD. Social-democrații îi atribuie fostului premier rezultatul dezastruos obținut în urma alegerilor prezidențiale din turul doi. Și Primarul General al Capitalei a atacat-o dur pe Viorica Dăncilă.

„Sunt dezamăgită că începem analiza prăbușirii noastre cu un astfel de gest sfidător. Nu ne putem reforma și relua legătură cu simpatizanții noștri printr-o minciună. Aud că și alte persoane controversate se lipesc acum, în înghesuială și nebăgare de seama, de noi. Probabil vor să ne îngroape definitiv! Mă delimitez categoric! Doamne, chiar vreți să ieșim pe ușa din dos a istoriei?”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Viitorul Vioricăi Dăncilă la șefia PSD este cât se poate de incert, după dezastrul catastrofal pe care care l-a obținut în urma alegerilor prezidențiale. Candidatul PSD, Viorica Dăncilă a obținut cel mai mic scor înregistrat vreodată de Partidul Social Democrat la alegerile prezidențiale.

La rândul său, preşedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, este de părere că trebuie realizată o analiză în partid pentru a se afla motivele care au condus la obţinerea acestui scor de către social-democraţi în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

“Sunt o persoană puternică, n-am lăsat niciodată partidul la greu, eu am mers înainte. Nu am demisionat nici când am fost premier și au fost clipe grele, sunt un om puternic, când partidul are nevoie de tine, n-ai voie să faci un pas în spate(…) Nu-mi dau demisia, dacă colegii vor considera că trebuie să fac acest pas, atunci trebuie să facem un Congres” a mai spus liderul PSD, amintind că și ea a fost aleasă în funcția de președinte tot la un Congres.

Reprezentanții PSD se vor reuni abia mâine seară într-o ședință a Comitetului Executiv al PSD. Social-democrații vor analiza rezultatul alegerilor prezidențiale, dar și nemulțumirile din partid.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI