CTP, atac dur la adresa Vioricăi Dăncilă: „Dăncilă a citit de pe hârtii o listă de minciuni, insulte și victimizări feministe”

Raluca Juncu 14.11.2019, 13:00
CTP, atac dur la adresa Vioricăi Dăncilă: „Dăncilă a citit de pe hârtii o listă de minciuni, insulte și victimizări feministe”

Cristian Tudor Popescu a discutat despre cele două conferințe de presă de ieri seară organizate de cei doi contracandidați la alegerile prezidențiale din acest an, Klaus Iohannis și respectiv Viorica Dăncilă. Cei doi rivali de pe scena politică au susținut miercuri, fiecare, o conferință de presă la sediile de partid cărora aparțin, la un interval de timp relativ scurt unul față de celălalt.

CTP, despre „zbaterea” cu Iohannis

 

Jurnalistul a criticat aspru apariția liderului PSD de ieri, din cadrul conferinței de presă susținute la sediul partidului, depsre care spune că „a năvălit în sediul PSD, a citit de pe hârtii o listă de minciuni, insulte și victimizări feministe la adresa lui Iohannis, elaborată într-un timp de record mondial, arătând exact ce ar face dacă l-ar avea în față”.

El mai amintește și de faptul că jurnaliștii prezenți în sală nu au avut la dispoziție nici măcar un microfon pentru ca publicul de acasă să audă întrebările lansate de mass-media.

În ceea ce privește presupusa cască pe care Klaus Iohannis ar fi purtat-o, conform declarațiilor lansate de Gabriela Firea, gazetarul neagă cu desăvârșire această informație.

„Că să vorbeșți liber răspunzând unor întrebări pe care nu le cunoști și să ti se sufle în cască ce să spui este, pentru orice om de bun simț, o imposibilitate. Ar trebui să fii un geniu ca să formulezi răspunsul pe loc. Apoi, cel care ascultă și reproduce ce i se spune în cască ar trebui să nu mai spună ce aude. Asta înseamnă pauze în vorbire, iar domnul Iohannis a vorbit fluent, cursiv, în care răspunsul remarcabil a fost cel despre case, lansat de un domn jurnalist.

Acolo Iohannis a răspuns gestual, spontan. Nu era nevoie că doamna Firea să își retragă postarea că să ne dăm seama că este o mare ticalosie la adresa Spitalului pentru copiii de cancer”, explică.

Postarea la care face referire Cristian Tudor Popescu este cea în care Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, îl critică pe actualul președinte în funcție, sugerând că acesta a purtat cască în cadrul conferinței susținute aseară la sediul PNL.

Postarea de pe Facebook, lansată de Gabriela Firea, care a fost ulterior retrasă.
Postarea de pe Facebook, lansată de Gabriela Firea, care a fost ulterior retrasă.

Momentul cu privire la „Casca lui Iohannis” s-a dovedit a fi un fake news care a fost demontat de un jurnalist de la adevărul, chiar în timpul conferinței de presă susținută de Președintele României.

Cristian Tudor Popescu a mai spus că cele două apariții au fost edificatoare, utile pentru alegători, pentru turul doi al alegerilor prezidențiale.

„Klaus Iohannis a răspuns la toate întrebările și apoi a plecat, în timp ce doamna Dăncilă, în timp ce i s-a pus întrebarea că >, ea a refuzat mai mult decât penibil să răspundă și a plecat” a completat Cristian Tudor Popescu într-o intervenție la postul de televiziune Digi24.

 

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe