CTP, reacție dură la adresa Vioricăi Dăncilă: “Strigoiul lui Ceaușescu”

Diana Radu 25.11.2019, 11:02
CTP, reacție dură la adresa Vioricăi Dăncilă: “Strigoiul lui Ceaușescu”

Cristian Tudor Popescu a lansat un atac dur la adresa Vioricăi Dăncilă după ce acesta a pierdut alegerile prezidențiale. Gazetarul spune că PSD se află într-o situație fără precedent și o acuză pe Dăncilă de faptul că ar adopta atitudinea lui Ceaușescu.

CTP: Viorica Dăncilă demonstrează că „este o nesimțită față de propriul partid”

Contracandidata lui Iohannis la alegerile prezidențiale a declarat duminică seara după că nu are de gând să-și dea demisia din fruntea partidului decât dacă plecarea sa se va decide prin Congres. Referitor la acestă afiramție a Vioricăi Dăncilă, CTP a afirmat că ”strigoiul lui Ceaușescu” urlă din ea.

CTP o acuză pe Dăncilă că ar fi ”strigoiul lui Ceaușescu”
CTP o acuză pe Dăncilă că ar fi ”strigoiul lui Ceaușescu”

„Asta este, cum spuneam, ceaușismul rânced, strigoiul lui Ceaușescu, căruia românii i-au înfipt țărușul în piept în 26 mai și acum se zvârcolește: Nu răspund decât în fața Marii Adunări Naționale! Clar. Domnule, este ceva…mereu mi se rezervă, mi se aruncă o amintire din asta, pe care o credeam pierdută în negura timpului, dar mai găsesc ceva!.

Deci, ce demonstrează faptul că doamna Dăncilă nu-și depune demisia? Faptul că este o nesimțită față de propriul partid, că nu-i pasă de propriul partid în momentul de față, nu i-a păsat niciodată. Dacă ești pesedistă adevărată, acum îți dai demisia. Rămâi în partid, frumos, contribui la munca colectivă și lași pe altcineva, pentru că prezența ei acolo, în fruntea partidului, este o mană cerească în continuare pentru PNL, pentru Iohannis. Asta ar trebui să facă,  dar nu poate. Nu poate tocmai pentru că are structura ceaușistă băgată în ea atât de bine. Ăsta era principiul lui Ceaușescu: să te ții în șa. Să te ții în șa, indiferent că ești totalmente depășit, că te huiduie toată lumea. Nu, tu te ții acolo, în șa. Asta vrea să facă doamna Dăncilă, spre dauna partidului – ce-a mai rămas din partidul ăsta – național socialist cu accente șovine grave”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Ce șanse are PSD-ul să se regenereze, potrivit lui CTP

Cât despre regenerarea electorală a social-democraților, CTP spune că aceasta depinde exclusiv de prestația la guvernare a PNL.

„PSD-ul nu are decizia în legătură cu regenerarea de care spuneți. Decizia e la PNL, la USR, la președintele Iohannis, la PMP, la UDMR. Acolo e decizia. Dacă aceste partide vor reuși să facă o alianță solidă, care să sprijine guvernul monocolor penelist și guvernul să ia niște măsuri raționale, îndreptate spre cetățean, nu paralele cu cetățeanul, cum le luau guvernele Dragnea, sau chiar împotriva cetățeanului, deci dacă va avea o prestație de bună-credință și o manifestare de unitate a dreptei, atunci PSD nu are nicio șansă. PNL va câștiga și alegerile locale, și mai ales cele parlamentare. Totul depinde de prestația la guvernare. Dacă prestația va fi proastă, atunci se poate întâmpla orice”, a conchis Cristian Tudor Popescu.