Cui aparținea, de fapt, racheta căzută la 30 de kilometri de România. Anunțul făcut azi, 6 decembrie

Mihnea Tălău 06.12.2022, 14:05
Cui aparținea, de fapt, racheta căzută la 30 de kilometri de România. Anunțul făcut azi, 6 decembrie

Racheta găsită luni pe teritoriul Republicii Moldova, la Briceni și care a căzut în apropierea frontierei de stat a României ar fi fost lansată din Ucraina. Incidentul este similar celui din Polonia, de acum câteva săptămâni, soldat de această dată, din fericire, fără victime omenești.

Racheta, trasă de apărarea antiaeriană a Ucrainei

O rachetă a căzut, luni seara, într-o livadă din apropierea orașului Briceni, din Republica Moldova. Conform unor informații apărute chiar de presa ucraineană, acest dispozitiv ar proveni de la un sistem S-300 al apărării antiaeriene a forțelor Kievului.

Un politician rus a dezvaluit care va fi prima tara lovita de rachetele rusesti

Ministerul moldovean al Afacerilor Interne a spus că o rachetă a fost descoperită de poliția de frontieră în apropierea orașului Briceni.

„Obiectul exploziv a fost descoperit de o patrulă a poliției de frontieră, care, din cauza bombardamentelor rusești de astăzi, și-au intensificat atenția. În conformitate cu planurile de acțiune ale MAI, polițiștii de frontieră au intensificat patrulele și au ridicat nivelul de atenție în zona inspectoratelor Briceni și Ocnictora.

La acest moment, zona în care a fost descoperită racheta a fost izolată de către patrulele de poliție și poliția de frontieră”, a scris oficialul moldovean pe o pagină de socializare.

Nu este singurul incident de acest fel semnalat de la începutul războiului

Pe 31 octombrie, o rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în extremitatea nordică a orașului Naslavcea din Republica Moldova, situat la granița cu Ucraina. Incidentul de atunci, ca și cel de acum nu s-a soldat cu victime.

De departe cel mai grav incident în care ar fi fost implicată o rachetă a defensivei ucrainene s-a produs în Polonia, la Przewodow, în data de 15 noiembrie.

Racheta despre care s-a spus că ar fi fost lansată pentru a intercepta un proiectil rusesc, a ucis doi oameni în localitatea poloneză.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...