Cu ce se va ocupa Jeff Bezos după renunțarea la funcția sa de la Amazon. Planurile miliardarului american

Ioana Bucur 06.07.2021, 16:37
Cu ce se va ocupa Jeff Bezos după renunțarea la funcția sa de la Amazon. Planurile miliardarului american

Cu ce se va ocupa Jeff Bezos după renunțarea la funcția sa de la Amazon. După ce a ținut primele pagini ale publicațiilor de scandal, după divorțul cu iz de telenovelă de fosta sa parteneră de viață, cel mai bogat om din lume, conform Forbes și Bloomberg’s Billionaires Index, a făcut un anunț neașteptat. Planurile miliardarului american.

Cu ce se va ocupa Jeff Bezos după renunțarea la funcția sa de la Amazon

Jeff Bezos s-a retras, luni, din funcția de director general al Amazon, una dintre cele mai mari companii de comerț electronic de pe piață. Cu toate astea, nu este un adio definitiv, miliardarul rămânând președinte executiv și cel mai mare acționar al gigantului online. Cel care îl va înlocui va fi Andy Jassy, fostul director pentru cloud computing al companiei. Ceea ce rămâne încă un mister este modul în care Bezos va conduce Amazon „de pe margine”.

Cu ce se va ocupa Jeff Bezos după renunțarea la funcția sa de la Amazon? Cu siguranță, nu se va plictisi. Afaceristul, care nu și-a ascuns niciodată pasiunea și interesul pentru tot ce ține de science fiction și cosmos, se pregătește să ajungă, la finalul lunii iulie, în spațiul suborbital, călătorie pe care nu o va face singur, ci împreună cu cel mai bun prieten și fratele său, Mark.

Cu ce se va ocupa Jeff Bezos după renunțarea la funcția sa de la Amazon
Jeff Bezos, fondatorul Amazon, considerat cel mai bogat om din lume

„Ultima frontieră”

Contul său de Instagram este un adevărat jurnal al afaceristului, care își împărtășește pasiunile cu cei care îi urmăresc pagina. O fotografie postată pe celebra rețea de social media îl arată la volanul unei camionete de tip pickup electrică, autovehicul construit de Rivian, un start-up finanțat de Amazon, traversând deșertul ca un adevărat cowboy modern, purtând o pălărie specifică, pentru a vedea aterizarea unei capsule de rachetă.

Însă cea mai mare pasiune a lui Jeff Bezos rămâne „ultima frntieră” – spațiul. În ultima vreme, afaceritul a investit miliarde de dolari în compania spațială Blue Origin, vrând să promoveze turismul și infrastructura în spațiu. Primul zbor cu echipaj uman este programat pentru data de 20 iulie, la mai puțin de două săptămâni după ce Virgin Galactic, compania miliardarului Richard Branson va scrie primul capitol al călătoriilor de pe Pământ.

Un alt domeniu în care Jeff Bezos s-ar putea implica după renunțarea la funcția sa de la Amazon este cinematografia. Tot pe Instagram, fostul CEO și-a arătat intereseul pentru mai recente adunări anuale a acţionarilor Bezos a vorbit despre reimaginarea eroilor ecranului pentru secolul 21, prin intermediul acordului Amazon de preluare a MGM.

Urmăriți Impact.ro și pe