La 82 de ani, o femeie va pleca în spațiu alături de miliardarul Jeff Bezos: „Nu credeam că voi ajunge vreodată acolo sus”

Nicu Stan 02.07.2021, 08:50
La 82 de ani, o femeie va pleca în spațiu alături de miliardarul Jeff Bezos: „Nu credeam că voi ajunge vreodată acolo sus”

La 82 de ani, o femeie va pleca în spațiu alături de miliardarul Jeff Bezos: „Nu credeam că voi ajunge vreodată acolo sus”. La vârsta ei, femeia va stabili un record ca fiind cea mai bătrână persoană care merge în spațiu.

O femeie de 82 de ani va pleca în spațiu alături de miliardarul Jeff Bezos. Cine va mai merge în această călătorie

Wally Funk, o femeie în vârstă de 82 de ani, va călătorii în spațiu alături de miliardarul Jeff Bezos, devenind astfel cea mai în vârstă persoană care merge în spațiu.

Călătoria în spațiu va avea loc pe 20 iulie și va fi făcută cu un zbor al companiei lui Jeff Bezos, Blue Origin. În aventura vieții, Wally Funk va fi însoțită de Jeff Bezos, de fratele său, Mark Bezos, precum și de câștigătorul unei licitații al cărui nume nu a fost încă făcut public.

Jeff Bezos vrea sa faca turism spatial cu Blue Origin
Jeff Bezos vrea sa faca turism spatial cu Blue Origin

Femeia se antrenează de 50 de ani pentru o astfel de călătorie

Femeia în vârstă de 82 de ani a luat parte, acum 50 de ani, la programul privat „Mercury 13”, în care un grup de 13 femei au au fost supuse la aceleași probe pe care le-au dat și astronauţii bărbați selectați în cadrul programului Mercury al NASA pentru a trimite primii americani în spațiu.

”Mi-au spus că am făcut treaba mai bine şi mai repede decât oricare dintre bărbaţi. Am spus că vreau să fiu astronaut. Dar nimeni nu a vrut să mă ia. Nu credeam că voi merge vreodată acolo-sus. Voi iubi fiecare secundă”, a spus Wally Funk într-un video postat pe contul de Instagram al lui Jeff Bezos.

Wally Funk are mii de ore de zbor ca pilot

Astfel, Wally Funk a devenit prima femeie inspector a agenţiei de aviaţie din America, FAA. De asemenea, Wally Funk are, ca pilot, 19.600 de ore de zbor, informează Digi24.

De asemenea, un bogat şi fericit câştigător a plătit 28 de milioane de dolari pentru un loc scos la licitaţie pentru a-l însoţi pe Jeff Bezos în ceea ce va fi primul zbor de turism spaţial al societăţii Blue Origin și care va avea loc pe 20 iulie.

De la cât a pornit licitația

Câștigătorul, a cărui identitate va fi făcută publică doar peste câteva săptămâni, s-a plasat în fața altor 20 de concurenți la această licitație online care a durat aproximativ zece minute. Prețul de plecare pentru locul în spațiu, alături de proprietarul Amazon, de fratele său și un al patrulea turist, era de 4,8 milioane de dolari.

Astfel, suma de 28 de milioane de dolari, la care a ajuns licitația, va ajunge la o fundaţie creată de Blue Origin pentru încurajarea tinerilor să se dedice profesiilor de știință.

Urmăriți Impact.ro și pe