Ce vom găsi în supermarketuri în curând pare desprins dintr-un film SF. Miliardarii Bill Gates și Jeff Bezos susţin ideea

Badea Violeta 04.07.2021, 23:41
Ce vom găsi în supermarketuri în curând pare desprins dintr-un film SF. Miliardarii Bill Gates și Jeff Bezos susţin ideea

Peste câteva sute de ani sau chiar mai devreme, lumea nu va mai fi la fel. Oamenii de știință spun că se va schimba inclusiv felul în care mâncăm, deoarece Pământul va rămâne fără resurse. Ce vom găsi în supermarketuri în curând pare desprins dintr-un film SF. Miliardarii Bill Gates și Jeff Bezos susţin ideea!

Ce vom găsi în supermarketuri în curând pare desprins dintr-un film SF

Mai mulți oameni de știință au început să se gândească la viitorul plantei noastre, deoarece rămânem fără resurse. Ideea câștigătoare trebuie să fie o soluție extraordinară care, pusă în practică, ar trebui să prelungească viața lumii în care trăim. Este vorba despre soluții care să reinventeze felul în care ne hrănim.

Specialiștii au câteva propuneri, dar ceea ce vom găsi în supermarketuri în curând pare desprins dintr-un film Science Fiction. Conform oamenilor de știință, oamenii vor ajunge să se hrănească cu fructe, legume, lactate și produse din carne făcute în laborator. Da, ai auzit bine! Acest lucru este esențial pentru ca planeta să mai poată susține viața.

Această idee este salutată de doi dintre miliardarii planetei și sunt dispuși să susțină financiar producția acestora. Deja a apărut o companie care se numește Nature’s Fynd, din Chigaco. Aici se produc burgerii din carne „falsă”, care  sunt extrem de apreciați de foarte mulți vegetarieni și iubitori ai mediului.

Startup-ul este susținut de Jeff Bezos și Bill Gates. Compania se ocupă cu extragerea proteinelor din fulgi, pentru ingredientul principal în alimente care înlocuiesc carnea. Nature’s Fynd, din Chigaco, ase bucură de o finanțare de 158 de milioane de dolari de la investitori din toată lumea. În anul 2020, producția alimentelor care imită preparate de origine animală a crescut semnificativ.

Ce vom gasi în supermarketuri in curand pare desprins dintr-un film SF
Ce vom gasi în supermarketuri in curand pare desprins dintr-un film SF

Miliardarii Bill Gates și Jeff Bezos susţin ideea

Vânzările la astfel de alimente a crescut cu un procent de 27% anul trecut, iar valoarea totală a pieței a ajuns la nu mai puțin de șapte miliarde de dolari, conform datelor publicate de Plant-Based Foods Association.

Aceasta ar putea fi o afacere extrem de bună pentru investitori și companii, deoarece în curând Pământul va rămâne fără resurse, din cauza poluării și a încălzirii globale. Printre primele companii care au început să lanseze produse alternative la cele făcute din carne se numără: Tuson Foods, Purdue, Hormel sau Cargil.

De asemenea, restaurantele au început să includă în meniurile lor produse bazate pe plante și proteine alternative, iar oamenii sunt destul de receptivi la aceste produse. Conform statisticilor, livrările au crescut cu 60% la astfel de alimente.

Urmăriți Impact.ro și pe