Un francez a devenit cel mai bogat om din lume. Ce afaceri are cel care l-a depășit pe Jeff Bezos

Ana Ionescu, Diana Timișoreanu 25.05.2021, 15:27
Un francez a devenit cel mai bogat om din lume. Ce afaceri are cel care l-a depășit pe Jeff Bezos

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a fost detronat. Americanul nu mai este cel mai bogat om din lume. Acum, cel care se poate lăuda cu una dintre cele mai mari averi din lume este un francez.

Cine este francezul care a devenit cel mai bogat om din lume

Francezul Bernard Arnault, în vârstă de 72 de ani, este acum cel mai bogat om din lume, informează Forbes. Arnault este fondatorul Louis Vuitton Moët Hennessy, cea mai mare companie din lume care produce bunuri de lux. Acesta are o avere netă estimată la 186,3 miliarde de dolari.

Francezul în vârstă de 72 de ani este mai bogat decât Jeff Bezos cu 300 de milioane de dolari, iar afacerea sa a crescut foarte mult în perioada pandemiei. „Crizele ne fac mai puternici”, declara, la sfârșitul lunii aprilie, Bernard Arnault. Arnault și Bezos sunt urmați în top de Elon Musk, care are o avere estimată la 147,3 miliarde de dolari.

Un francez a devenit cel mai bogat om din lume. Ce afaceri are cel care l-a depasit pe Jeff Bezos2
Un francez a devenit cel mai bogat om din lume. Ce afaceri are cel care l-a depasit pe Jeff Bezos2

Chinezii l-au ridicat în topul bogaților pe Bernard Arnault

Potrivit analistului Jefferies Flavio Cereda, Bernard Arnault a fost propulsat pe primul loc în topul celor mai bogați oameni din lume de chinezi, care sunt mari amatori ai brandului de lux. Louis Vuitton a înregistrat venituri de 17 miliarde de dolari în primul trimestru al anului 2021, în creștere cu 32% față de aceeași perioadă din 2020. Casele de modă de lux din Europa au cunoscut o ascensiune uriașă în perioada pandemiei de Covid. Și afacerea rivalului lui Arnault, François Pinault, care deține mărcile Saint Laurent, Alexander McQueen și Gucci, a crescut, în perioada 18 martie 2020 până luni, de la 27 miliarde dolari la 55,1 miliarde dolari.

Compania Channel, deținută de Alain Wertheimer și Gerard Wertheimer, nepoții fondatorului Pierre Wertheimer, a ajuns la 35 de miliarde de dolari, mai mult decât dublul valorii lor nete de 17 miliarde de dolari în 2020.

Bogații lumii au devenit și mai înstăriți în timpul pandemiei

În perioada de lockdown, cumpărăturile online au crescut enorm, iar Jeff Bezos s-a bucurat de o creștere uriașă a veniturilor sale. Potrivit analiștilor financiari, cei mai bogați oameni ai lumii au devenit și mai bogaţi „datorită” pandemiei.

Astfel că averea combinată a miliardarilor americani, fondatorul Amazon, Jeff Bezos şi directorul general al Tesla, Elon Musk, a crescut cu aproape 10% în aceasta perioadă. Toate acestea în contextul în care anul trecut, în plină pandemiei, numărul americanilor care au intrat în șomaj a fost unul uriaș.

 

Urmăriți Impact.ro și pe