EXCLUSIV

Cu ce se ocupă Traian Băsescu la cei 70 de ani. Fostul președinte a devenit un client fidel / EXCLUSIV

Ana Maria Păsat 10.08.2022, 09:21
Cu ce se ocupă Traian Băsescu la cei 70 de ani. Fostul președinte a devenit un client fidel / EXCLUSIV

După ce a fost evacuat din vila de protocol, Traian Băsescu (70 de ani) a deschis nu mai puțin de opt procese în acest an, pentru a-și recupera privilegiile pe care le- a avut ca fost șef al statului, ce i-au fost retrase după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că a fost colaborator al Securității. Acesta a chemat în instanță nu doar Administrația Prezidențială, SPP și RAPPS, în mai multe dosare, ci și Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității. Totodată, Traian Băsescu a solicitat reexaminarea taxei de timbru, cerere respinsă de instanță.

Traian Băsescu cere să i se recunoască din nou privilegiile

Traian Băsescu declara chiar în ziua în care părăsea vila de protocol din care a fost evacuat că nu are niciun regret după locuința statului, în care a stat ani buni împreună cu soția sa, Maria. Fostul președinte a devenit însă un client fidel al instanțelor de judecată, având pe rol nu mai puțin de opt dosare, în care solicită să i se recunoască din nou privilegiile de fost șef al statului, retrase după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că a fost colaborator al Securității.

A cerut reexaminarea taxei de timbru

Fostul președinte a pierdut deja procesele în care solicita reexaminarea taxei de timbru și ajutor public judiciar, dar are pe rol altele noi, care nu au primit încă termen. Printre acestea, se află și dosarul în care Băsescu a chemat în fața instanței Administrația Prezidențială, pentru anularea ordinului prin care I s-a retras indemnizația de fost șef de stat (75 la sută pe lună din valoarea indemnizației pe care o încasează actualul președinte).

Cu ce se ocupă Traian Băsescu la cei 70 de ani. Fostul președinte a devenit un client fidel / EXCLUSIV
Traian Basescu incearca sa isi recapete privilegiile in instanta

Procese și cu SPP și cu RA-APPS

Traian Băsescu a deschis mai multe procese și Serviciului de Protecție și Pază (SPP), iar unul dintre acestea, în care fostul președinte cere anularea actului administrativ – notificare nr.1029/28.03.2022 va avea un prim termen pe data de 13 octombrie. Pe data de 28 iunie, Băsescu a dat în judecată și Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (cu RA-APPS), în care solicită același lucru ca și în dosarul mai sus-menționat, dar acesta nu a primit încă termen.

A chemat în instanță și Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității

La sfârșitul lunii iulie, fostul președinte a chemat în fața instanței și Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, iar dosarul are ca obiect constatarea calităţii de lucrător/colaborator al securităţii (OUG nr.24/2008) decizia nr. 471/20.09.2019. Procesul are ca prim termen data de 21 octombrie, după vacanța judecătorească. Traian Băsescu a pierdut toate privilegiile pe care le are un fost șef de stat după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit în luna martie, printr-o decizie definitivă, că a fost colaborator al Securității.

Urmăriți Impact.ro și pe