Cu ce se ocupa Laurențiu Duță înainte să devină cunoscut prin muzică. A fost și campion județean

Ana Anitoiu 29.09.2022, 16:34
Cu ce se ocupa Laurențiu Duță înainte să devină cunoscut prin muzică. A fost și campion județean

Laurențiu Duță a avut o altă ocupație înainte de a deveni cunoscut prin muzică. Solistul trupei 3 Sud Est, care și-a început cariera la vârsta de 17 ani, când a lansat melodia „Cifre”, ajunsese campion județean înainte de a se dedica muzicii.

Laurențiu Duță, pasionat de muzică încă din copilărie

Laurențiu Duță a fost pasionat de muzică încă din copilărie. Tatăl său, Titi Duță, a povestit că totul a început să prindă contur când fiul său avea doar 13 ani, iar el a adus acasă un keyboard nou. Solistul 3 Sud Est n-a dormit câteva nopți și a început să învețe singur să cânte.

„La 16 ani, m-a uimit și pe mine: băiatul meu, care repeta în secret, îmbrăcat în hăinuțe făcute de mama lui, era calificat să cânte în același program cu mine, la unul dintre cele mai selecte restaurante din Mamaia de la începuturile anilor 90,

unde clienții erau majoritari străini și unde artiștii erau aleși pe sprânceană, la restaurantul Orient! De atunci își câștigă propriii bani. Pe primii câștigați i-a investit tot în muzică, în aparatură audio.”, a mărturisit tatăl lui Laurențiu Duță, potrivit libertatea.ro.

Cu ce se ocupa Laurentiu Duta inainte sa devina cunoscut prin muzica
Laurentiu Duta

Ce ocupație a avut Laurențiu Duță de la 3 Sud Est înainte de muzică

Până să își descopere pasiunea pentru muzică și să i se dedice, Laurențiu Duță, acum în vârstă de 46 de ani, a mai avut o pasiune. Solistul de la 3 Sud Est a fost campion județean la judo, în copilărie, la categoria 37 de kilograme.

Însă, pasiunea lui Laurențiu Duță pentru muzică a fost mult mai mare decât cea pentru sport. Artistul a cunoscut succesul cu formația 3 Sud Est, înființată în 1997. El este principalul compozitor al albumelor acestei trupe iubite în țară pentru piese precum: „Ai plecat”, „Amintirile”, „Vreau să te uit”, „Te voi pierde”, „N-ai avut curaj”, „Când soarele răsare”.

În anul 2012, Laurențiu Duță a fost nominalizat Romanian Music Awards, la categoria de „Cel mai bun cântec”, alături de Andreea Bănică, după ce au lansat piesa „Shining Heart”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...