EXCLUSIV

Cum l-au salvat americanii pe Viorel de la 3 Sud Est. ”E o minune că am supraviețuit”. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 14.11.2021, 12:28
Cum l-au salvat americanii pe Viorel de la 3 Sud Est. ”E o minune că am supraviețuit”. EXCLUSIV

Viorel Şipoş (44 de ani), component de bază al celor de la 3 Sud Est, încearcă să-și mențină pe linia de plutire afacerea la care ține foarte mult, micul restaurant deschis cu 14 ani în urmă chiar în curtea casei sale din comuna constănțeană Mihail Kogălniceanu, din apropierea bazei militare americane. Însă recunoaște că e din ce în ce mai greu să facă asta.

Cum a fost salvat Viorel de la 3 Sud Est de americani

”Toată povestea asta cu pandemia, la care s-au adăugat și actuala criză economică și dezinteresul românilor, fac ca afacerile de acest tip să supraviețuiască foarte, foarte greu. Asta dacă supraviețuiesc! Am mulți cunoscuți care au preferat să pună lacătul, fiindcă pur și simplu afacerea nu a mai mers! Nici eu nu o duc prea bine. Mai deschid restaurantul doar două zile pe săptămână, în weekend! Mai exact în zilele de vineri și sâmbătă”, declară Viorel Şipoş pentru impact.ro

Sipoș spune că salvarea sa s-au numit soldații americani cantonați sau în trecere pe la baza din localitatea Mihail Kogălniceanu, aflată la 25 de kilometri de Constanța. ”Americanii au fost salvarea mea! Fără militarii americani aș fi închis de ceva vreme întreaga afacere. Pur și simplu, lor le datorez supraviețuirea! Cele două zile în care deschid îmi asigură practic șansa de a mai trăi pentru o vreme, dar sincer, nu știu cât voi mai continua așa”, se arată foarte îngrijorat de perspectivă Viorel Sipoș.

Cum a fost salvat Viorel de la 3 Sud Est de americani
Cum a fost salvat Viorel de la 3 Sud Est de americani

DJ în propriul local

Restaurantul ”Casa Rustică” pe care-l conduce de ceva vreme a devenit o veritabilă afacere de familie, în care sunt implicați și tatăl, și mama, și sora sa. Însă mai toată lumea, inclusiv americanii îi cunosc localul drept ”restaurantul ăluia de la 3 Sud Est!”. Mai nou, arată Viorel Sipoș, acesta s-a transformat în serile în care restaurantul este deschis în DJ. ”Nu m-a învățat nevoia, fiindcă eram pasionat de așa ceva demult. Dar, din pasiune pentru muzică fac și pe DJ-ul la mine acasă. Fiindcă muzica e întotdeauna cea care ne salvează din diverse situații, mai ales în timpuri dificile!”, adaugă componentul celor de la 3 Sud Est. El spune că în alegerea muzicii pe care o difuzează un rol important îl are vârsta audienței ce se strange în restaurantul său. ”Americanii țin la muzica lor și o preferă în cele mai multe cazuri. Însă ascultă și ritmuri care le sunt pe gustul lor. Așa că le ofer muzică variată, inclusiv și de tip western, când e cazul sau când mi se cere în mod expres. În plus, aleg ritmurile propuse și în funcție de vârsta clienților. Mă uit și îmi dau repede seama cam ce fel de preferințe au”, spune același Viorel Sipoș.

Tot el precizează că americanii au fost și au rămas clienți fideli, cărora le place să se distreze ori de câte ori pot face asta, pentru a mai uita de dificultățile serviciului militar sau de alte probleme care-i preocupă.

Se pregătește să le întoarcă vizita americanilor

În primele două luni ale anului viitor, Viorel Sipoș se pregătește încă de pe acum să le întoarcă vizita americanilor. Și asta fiindcă alături de colegii săi de trupă, Laurențiu Duță și Mihai Budeanu, cei de la 3 Sud Est i-au în calcul un amplu turneu pe continentul nord-american. În 2022, 3 Sud Est vor sărbători un sfert de veac de la înființarea trupei și ca atare, cei trei băieți vor încerca să marcheze cât mai festiv momentul.

”Încercăm să ajungem în primele luni ale anului viitor în Statele Unite. Impresarul nostru e deja acolo și lucrează la asta. Vom merge în primul rând în mijlocul tuturor comunităților românești care au anunțat deja că ne așteaptă cu brațele deschise, de pe ambele laturi ale Americii. Nu de distanță ne temem, ci de pandemia asta care încă nu vrea să ne dea voie să revenim la viața de altădată. Sunt optimist însă. Iar în vara viitoare vom cânta și acasă, pe îndelete. Chiar dacă în ultimii doi ani muzica a fost o îndeletnicire de sezon, fiindcă am avut voie să organizăm concerte doar pe durata verii, sper ca lucrurile să se schimbe în anul în care împlinim primii noștri 25 de ani!”, promite Viorel Sipoș.

Urmăriți Impact.ro și pe