Cu ce se mănâncă friptura de miel. Cele mai bune garnituri

Cazacu Alexandru 15.04.2023, 13:00
Cu ce se mănâncă friptura de miel. Cele mai bune garnituri

Sărbătoarea Învierii Domnului ne bate la ușă, iar gospodinele din România au început deja pregătirile pentru masa de sărbătoare. Printre nenumăratele preparate se numără și delicioasa friptură de miel. Ei bine, acest tip de friptură merge bine cu diferite garnituri, așa că ne-am gândit să îți dezvăluim cu ce se mănâncă friptura de miel.

Cu ce se mănâncă friptura de miel

Friptura de miel poate fi servită în diverse moduri, în funcție de preferințele fiecăruia și de rețeta folosită. În general, carnea de miel este destul de consistentă, așa că se potrivește de bine cu garnituri și sosuri pe bază de legume sau ierburi aromatice.

De exemplu, putem servi friptura de miel cu o garnitură de legume proaspete, cum ar fi sparanghel, morcovi sau broccoli la cuptor. Nu trebuie decât să condimentăm aceste legume și să le stropim cu puțin ulei. Apoi le dăm la cuptor, iar în aproximativ 30 de minute garnitura noastră este gata. Acestea fiind spuse, iată cu ce se mai mănâncă friptura de miel.

Cartofi noi cu usturoi

Cartofii noi cu usturoi și rozmarin sunt perfecți pentru a fi consumați alături de friptura de miel. Această garnitură aromată și delicioasă poate fi pregătită în mod simplu și rapid. Iată care sunt ingredientele necesare și modul de preparare.

Ingrediente:

  • 1 kg de cartofi noi
  • 5-6 căței de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • 2-3 crenguțe de rozmarin
  • sare și piper după gust.

Mod de preparare

Mai întâi, vom spăla și a curăța cartofii noi. Nu este necesar să îi decojim, însă îi putem freca bine cu un burete pentru a îndepărta murdăria.

Apoi, tăiem cartofii în sferturi sau jumătăți, în funcție de mărimea lor, și îi punem într-un vas termorezistent. Turnăm deasupra lor uleiul de măsline și amestecăm bine, astfel încât toate bucățile să fie acoperite cu ulei.

Adăugăm acum și rozmarinul, usturoiul zdrobit, sarea și piperul. Amestecăm bine toate ingredientele și introducem vasul termorezistent la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius timp de aproximativ 30-40 de minute, până când cartofii sunt aurii și crocanți.

Cu ce se mănâncă friptura de miel
Cu ce se mănâncă friptura de miel – Cartofi noi cu rozmarin și usturoi

Cu ce se mănâncă friptura de miel – Legume marocane

Delicioase și pline de arome exotice, legumele marocane pot fi garnitura perfectă pentru friptura de miel . Această rețetă este ușor de pregătit și necesită doar câteva ingrediente simple.

Ingrediente:

  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 dovlecel mare
  • 1 ceapă roșie mare
  • 3 căței de usturoi
  • 1 linguriță de ghimbir măcinat
  • 1 linguriță de curcuma
  • 1 linguriță de chimen măcinat
  • sare și piper după gust
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • pătrunjel proaspăt tocat.

Mod de preparare

Într-o tigaie mare vom încinge,  la foc mediu, uleiul de măsline. Adaugă ardeii tăiați cubulețe, dovlecelul (tot cubulețe), ceapa și amestecăm bine. Apoi, adaugă ghimbirul, curcuma, chimenul și usturoiul zdrobit și amestecăm din nou.

Lăsăm legumele la sotat timp aproximativ 10 minute, amestecând din când în când, până când acestea devin moi. Potrivim de sare și piper și mai lăsăm legumele să se gătească încă 2 minute. Luăm tigaia de pe foc, transferăm legumele marocane într-un bol, iar deasupra lor presărăm pătrunjel proaspăt tocat deasupra.

Sos de usturoi pentru friptura de miel

Dacă nu știi cu ce se mănâncă friptura de miel, află că un sos de usturoi și o mămăliguță caldă merg de minune cu acest preparat. De fapt, un sos de usturoi cremos este o alegere excelentă pentru a însoți friptura de miel, iar noi îți vom spune cum se prepară.

Ingrediente:

  • 4-5 căței de usturoi
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1/2 cană de maioneză
  • 1/2 cană de smântână sau iaurt grecesc
  • sare și piper după gust
  • mărar proaspăt tocat.

Mod de preparare

Începem prin a curăța și a zdrobi cățeii de usturoi. Într-un bol potrivit, amestecăm usturoiul zdrobit cu sucul de lămâie. Adăugăm maioneza și smântâna (sau iaurtul grecesc) și amestecăm până când sosul devine omogen. Gustăm și potrivim de sare și piper.

Dacă sosul de usturoi este prea gros, putem să îl subțiem cu puțin lapte sau cu ulei de măsline. În schimb, dacă este prea subțire, atunci îl putem îngroșa cu puțină smântână sau cu maioneză.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cazacu Alexandru
Alexandru s-a alăturat echipei Impact.ro încă de acum doi ani. Este specializat în materiale SEO din domeniile social, știință, cultură și utile, însă îi face plăcere să scrie și...