CTP, reacție uimitoare. “I se spunea tăietoarea de capete”. Ce a putut să spună despre Sorana Cîrstea

Ioana Bucur 10.02.2021, 16:41
CTP, reacție uimitoare. “I se spunea tăietoarea de capete”. Ce a putut să spună despre Sorana Cîrstea

CTP, reacție uimitoare. Este una dintre puținele ocazii în care Cristian Tudor Popescu se abate de la obiceiurile sale, însă ce s-a întâmplat a fost, pur și simplu, imposibil de trecut cu vederea. Ce a putut să spună jurnalistul despre Sorana Cîrstea.

CTP, reacție uimitoare. Ce a spus despre despre Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea a reușit o victorie incredibilă la Australian Open. După o înfruntare ce a durat două ore și trei minute, a reușit să o învingă pe sportiva de origine cehă, Petra Kvitova, locul 8 WTA și cap de serie numărul 9, calificându-se în turul al treilea al competiției. Reușita spectaculoasă a Soranei a atras atenția jurnalistului Cristian Tudor Popescu care, în mod obișnuit, analizează mai mult prestațiile Simonei Halep. Însă, după ce Sorana Cîrstea, locul 68 WTA, a reușit să o execute în teren pe Kvitova, o jucătoare cu experiență, care are în palmares două titluri de Grand Slam și care, în urmă cu doi ani, ajungea în finala Australian Open, CTP a avut o reacție uimitoare:

„Sorana a jucat un tenis de excepţie. De fapt, excepţia e pentru cine n-o cunoaşte pe Sorana. Ea a concluzionat excelent la conferinţa de presă când a spus: „În decisiv, am reuşit să rămân cu capul acolo“. A rămas psihic acolo, aşa a câştigat meciul. Sorana este, prin tenisul ei cel mai bun, o jucătoare completă, are tot ce-i trebuie: rever, dreaptă, serviciu. E mult mai valoroasă decât a arătat-o clasamentul, de-a lungul anilor”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi Sport.

„I se spunea tăietoarea de capete”

Cristian Tudor Popescu a explicat că, din punctul său de vedere, până acum, Sorana a fost propriul el adversar: „Din pricina capului nu a ajuns acolo unde merita”. Mai mult, CTP a dezvăluit și cum era supranumită Sorana Cîrstea în trecut, datorită abilității ei de a elimina capi de serie, chiar la turnee de Grand Slam.

„Din pricina capului nu a ajuns acolo, unde merita. Acum câţiva ani, în circuit i se spunea „tăietoarea de capete“. Învingea surprinzător si clar capi de serie, chiar la Grand Slam-uri. Acum a rămas cu capul acolo, asta se poate spune, rezumând meciul”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Ce a spus CTP despre Sorana Cîrstea
Sorana Cîrstea. Inquam Photos / Bogdan Buda

După victoria cu 6-4, 1-6, 6-1 în fața cehoaicei Petra Kvitova, Sorana Cîrstea va evolua în manșa următoare a turneului Australian Open, unde se va întâlni pe teren cu o altă jucătoare din Cehia, Marketa Vondrousova, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 19.

„Cel mai important acum este să mă recuperez, am fost una dintre cele câteva care au stat în carantină strictă”

Meciul a fost un efort uriaș pentru Sorana Cîrstea, care a fost obligată să stea 14 zile în condiții de carantină strictă la sosirea în Melbourne.

„Am avut multe meciuri împotriva ei, este o jucătoare extraordinară, loveşte atât de tare mingea şi mi-a luat timp să mă adaptez jocului, dar odată ce am reuşit, am simţit că pot să o înving. Sunt foarte fericită de această victorie. În al doilea set, a făcut pasul în faţă şi eu am dat înapoi. Cred că azi a fost o chestiune de cine preia controlul punctului, cred că în setul al doilea am jucat prea defensiv, dar odată terminat am încercat să revin aproape de linia de fund a terenului, să dictez punctele şi a mers. Nu ştiam cu cine o să joc în turul al treilea, de obicei nu mă uit la tablou.

Cel mai important acum este să mă recuperez, am fost una dintre cele câteva care au stat în carantină strictă. Să joc două ore la 30 de grade Celsius m-a stors un pic mai mult faţă de normal, dar cred că este impresionant să vin după 15 zile în care nu am lovit mingea şi să reuşesc să evoluez în modul în care am făcut-o azi, nu mă aşteptam”, a declarat Cîrstea, la interviul de pe teren.