E haos la Australian Open. Ce au ajuns să facă sportivii în camerele de hotel. Sorana Cîrstea: “Aş pleca, dar nu am voie”

Cristian Cojocaru 18.01.2021, 15:06
E haos la Australian Open. Ce au ajuns să facă sportivii în camerele de hotel. Sorana Cîrstea: “Aş pleca, dar nu am voie”

Măsurile impuse de către autorități creează haos la Australian Open. Sportivii sunt nevoiți să îndure toate aceste măsuri în camera de hotel, mulți dintre postând pe rețele de socializare ce sunt nevoiți să facă în tot acest timp, exprimându-și chiar dorința că ar vrea să plece dacă ar putea.

Autoritățile au creat haos la Australian Open

Deși este primul turneu de Grand Slam al anului, lucru care ar fi trebuit să bucure toți sportivii, aceștia se confruntă cu o situație excepțională, bucuria transformându-se în probleme și nemulțumiri. Din cauza măsurilor impuse de către autorități, aproximativ 72 de sportivi au fost plasați în carantină în camerele de hotel după ce, câteva persoane aflate în avioanele care duceau de la Doha la Melbourne au fost testate pozitiv cu Covid-19.

Rețelele de socializare ale sportivilor s-au umplut cu nemulțumirele lor care curg valuri. În aceste postări sunt adăugate și clipuri în care sportivii își fac ”antrenamentul” în camerele de hotel. Tenismena Katie Boulter în vârstă de 24 de ani a postat poze în care exemplică în ce constă antrenamentul spunând că abia așteaptă să facă antrenamentele în aer liber.

“Mă holbez răbdătoare la uşă toată noaptea şi toată ziua, în speranţa că cineva o să bată la uşă şi-mi va spune să mă duc să mă antrenez.”, a scris sportiva britanică, pe Twitter.

72 de sportivi au fost plasați în carantină în camerele de hotel
72 de sportivi au fost plasați în carantină în camerele de hotel

Sorana Cîrstea a afirmat că mai bine ar fi rămas acasă

Printre sportivii care trec prin această situație se află și românca Sorana Cîrstea care la rândul ei este nemulțumită de carantina impusă de organizatorii Australian Open.

“Ceea ce nu înţeleg este de ce nu ni s-a spus că dacă o persoană din avion este pozitivă va trebui să fim izolaţi. M-aş fi gândit de două ori înainte să vin aici. Dacă ne-ar fi informat în legătură cu această regulă înainte, nu aş mai fi jucat în Australia. Aş fi rămas acasă”, a scris Sorana Cîrstea pe contul său de Twitter.

Sportivi precum Iulia Putinseva, Belida Bencic, Ons Jabeur, Iga Swiatel sau Pablo Cuevas s-au filmat în interiorul camerelor de hotel cum se antrenează, ulterior postând imaginile pe rețelele de socializare. 72 de jucători dintr-un total de 256 nu se vor putea antrena în condiții optime din cauza carantinei în care se află urmând a participa la Openul Australiei .

Nici unul dintre jucător nu este infectat cu Covid-19, însă antrenorul canadiencei de origine română, Bianca Andreescu a contactat virusul. Deși sportivii se află în carantină, directorul Australian Open, Craig Tiley a afirmaimt că turneul se va desfășura între datele 8-21 februarie.

Urmăriți Impact.ro și pe