Sorana Cîrstea, pusă la zid de fani: „Este o lipsă crasă de respect”. Românca, nemulţumită de condiţiile de la Australian Open

Iancu Andreea, Gabriel Peneș 27.01.2021, 09:18

Condiții dure au de înfruntat sportivii care urmează să participe anul acesta la turneul Australian Open, iar motivul îl reprezintă în mod evident restricțiile impuse de pandemie. Pentru a asigura o bună desfășurare a evenimentului, organizatorii au luat cele mai stricte măsuri posibile. Din păcate, printre cei afectați se numără și jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea. Sportiva a făcut un gest neașteptat care a atras un val de critici dure.

„Este o lipsă crasă de respect”. Motivul pentru care fanii sportivei au pus-o la zid pe Sorana Cîrstea

Jucătoarea de tenis și-a exprimat nemulțumirea cu privire la organizarea turneului de tenis Australian Open. Sorana Cîrstea, clasată pe locul 72 în topul WTA, urmează să participe la unul dintre cele mai importante evenimente din lumea tenisului, însă nu se poate bucura pe deplin de experiență. Acest lucru se întâmplă din cauza regulilor stricte din Australia, pe care organizatorii le-au aplicat pentru a preveni eventualele infectări cu SARS CoV-2. Deși este de admirat desfășurarea de forțe, australienii au pus pe jar mai multe echipe de sportivi venite la concurs.

Sorana Cîrstea nu a ezitat să se arate nemulțumită de regulile de la Australian Open și a publicat o postare ironică la adresa organizatorilor. Sportiva a împărtășit cu fanii săi o imagine în care apare îmbrăcată elegant, în timp ce ține în mândă o cutie de pizza. Ironică este însă descrierea aleasă pentru fotografie. Jucătoarea de tenis a menționat că se află „în detenție” în Australia de zece zile.

Am decis să sărbătoresc a zecea zi de detenţie şi al zecelea test negativ cu o pizza. A fost un eveniment important şi m-am îmbrăcat elegant pentru această ocazie, a scris Sorana Cîrstea pe rețelele sociale.

Mesajul sportivei care a stârnit reacții din partea australienilor
Mesajul sportivei care a stârnit reacții din partea australienilor

Critici dure la adresa sportivei

Regulile stricte de la Antipozi sunt menite să îi ferească pe sportivi de ratarea turneului din pricina unei eventuale îmbolnăviri de Covid-19. Cu toate acestea, măsurile luate de către organizatorii Australian Open sunt unele extrem de dure. Izolați în camere de hotel, fără posibilitatea de a ieși și obligația de a face zilnic câte un test de Covid i-a determinat pe mai mulți sportivi să povestească situația și să își arate dezacordul cu aceste reguli.

După mesajul postat de Sorana Cîrstea, australienii s-au simțit jigniți și chiar au reacționat printr-un val de critici dure la adresa sportivei. Aceștia au inclus în comentariile lor și situația epidemiologică din România, pe care au comparat-o cu cea din Australia. În mod evident, după cum o arată cifrele, pandemia de coronavirus a fost mai bine gestionată pe continentul australian.

Faptul că ai pronunțat cuvântul ‘detenție’ este o lipsă crasă de respect pentru munca pe care Australia a depus-o în lupta cu Covid-19. Ar trebui să fii recunoscătoare că ai șansa să joci în țara noastră și să să câștigi atâția bani, în timp ce mulți australieni se află în dificultate, a scris un utilizator de Twitter.

Australia – 25 de milioane de locuitori, 29.000 de cazuri de coronavirus și 909 decese; România – 19 milioane de locuitori, 700.000 de infectați și 17.776 decese. Ok, continuă să perseverezi în prostie!”, a răbufnit altcineva, a menționat un altul.

Adrian Cruciat, antrenorul Soranei Cîrstea
Adrian Cruciat, antrenorul Soranei Cîrstea

Adrian Cruciat a dezvăluit prin ce sunt nevoiți să treacă jucătorii la Australian Open

Un alt fost jucător de tenis român, actualul antrenor al Soranei, a povestit mai multe detalii despre situația de la Australian Open. Adrian Cruciat a dezvăluit cum arată „detenția” celor care urmează să concureze în cadrul turneului australian și ce restricții au impus organizatorii.

Am fost ghinioniști, în sensul că dintre cele 15 sau 17 zboruri charter închiriate de Tennis Australia, în 3 s-au înregistrat cazuri pozitive și toți pasagerii de pe acele 3 zboruri sunt într-o carantină totală. De fapt într-o detenție așa cum este și definită oficial de guvernul australian. Suntem practic deținuți, în condiții bune, la un hotel, însă nu avem voie să ieșim din cameră, nu avem voie să deschidem geamul! Suntem pur și simplu blocați aici! Nu avem voie să comunicăm între noi, nici măcar să ne trimitem lucruri de la unii la alții în interiorul aceleiași echipe, a spus Adrian Cruciat la Radio Timișoara.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...