CTP, adevărul despre noul premier al României. Cine va împărți, de fapt, banii și ce măsuri va lua noul Executiv

Mihai Roșoiu 10.12.2020, 11:10
CTP, adevărul despre noul premier al României. Cine va împărți, de fapt, banii și ce măsuri va lua noul Executiv

Odată cu nominalizarea lui Florin Cîțu pentru funcția de prim ministru al statului, Cristian Tudor Popescu a ieșit la rampă. CTP a spus adevărul despre noul premier al României. Gazetarul a ținut să facă precizări referitoare la cine va împărți, de fapt, banii și ce măsuri ar putea lua noul Exexutiv. Popescu a zugrăvit întreg tabloul nominalizării lui Cîțu, scoțând la suprafață și câteva detalii mai puțin vizibile.

CTP nu s-a ferit să-l laude pe Florin Cîțu și să-l critice pe fostul prim ministru Ludovic Orban, pe care l-a asemuit cu fostul șef al PSD, Liviu Dragnea.

CTP spune adevărul despre noul premier al României

Într-una dintre obișnuitele sale intervenții la Digi24, Cristian Tudor Popescu a comentat pe marginea ultimelor noutăți din peisajul politico-administrativ din România. În ce privește nominalizarea lui Florin Cîțu pentru funcția de prim ministru al țării, CTP a avut doar cuvinte de laudă. În opinia jurnalistului, propunerea PNL pentru a prelua șefia Guvernului e mai mult decât potrivită, date fiind precedentele. CTP consideră că Florin Cîțu și-a dovedit capacitatea ca ministru al Finanțelor Publice.

CTP, adevarul despre noul premier al Romaniei
CTP, adevarul despre noul premier al Romaniei

Din punct de vedere operațional, executiv, mi se pare o decizie bună domnul Florin Cîțu. Domnul Cîțu a făcut dovada în funcția de ministru de Finanțe, după părerea mea, că este un om care cunoaște meserie, știe meseria de finanțist, un om care este de bună intenție și de bună conștiință, ceea ce e un lucru foarte rar acum, în peisajul politic de la noi, crede CTP

Săgeți către Orban și sfaturi pentru Nicolae Ciucă

Nominalizarea PNL pentru funcția de șef al Executivului l-a mulțumit pe CTP. În opini editorialistului, ar fi fost o eroare ca Nicolae Ciucă să fie confirmat ca propunere a liberalilor pentru această poziție. Deși nu-i contestă capacitățile profesionale, Popescu este de părere că fostul șef al Statului Major trebuie să rămână la MApN.

Până la revenire, Ciucă ar trebui să-i lase terenul eliberat lui Cîțu. CTP îl sfătuiește pe premierul interimar să înlăture câțiva membri ai cabinetului, printre care Monica Anisie și Cătălin Predoiu.

În continuare, CTP a spus adevărul despre noul premier al României și a vorbit în termeni duri despre fostul prim-ministru, Ludovic Orban:

„ Domnul Orban vrea să fie pe post de Dragnea, cu Cîțu pe post de Dăncilă. Speră ca în continuare să transmită semnalul că el este de fapt eminența cenușie în continuare, el este conducătorul, și că domnul Cîțu a fost pus premier cum a mai fost pus, dacă vă amintiți atunci, pentru foarte scurtă vreme, cu același mesaj. „Îl punem de formă pe domnul Cîțu, dar tot eu sunt. „Am făcut această mișcare să-mi dau demisia, pentru că trebuia să dau un os de ros”, „să dau impresia că s-a sacrificat cineva, eu sunt eroul”, „dar de fapt tot eu rămân șeful”, a concluzionat CTP la Digi24.