CTP, declarații-șoc despre surpriza alegerilor, AUR. Legătura cu Nicolae Ceaușescu: ”Atunci a apărut”

Iancu Andreea 07.12.2020, 20:57
CTP, declarații-șoc despre surpriza alegerilor, AUR. Legătura cu Nicolae Ceaușescu: ”Atunci a apărut”

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a fost surpriza alegerilor parlamentare de duminică. Deși pare că a apărut de nicăieri, Cristian Tudor Popescu a vorbit despre originea noii formațiuni. CTP a trasat o paralelă între AUR și Nicolae Ceaușescu.

Ce crede CTP despre AUR, partidul care a surprins la alegerile parlamentare 2020

Biroul Electoral Central (BEC) a prezentat cele mai recente rezultate parțiale la alegerile din 6 decembrie 2020. Până la ora 19:00, au fost centralizate procesele – verbale centralizatoare din 18.624 secții de votare, reprezentând 95.25 % din totalul de 19.553 de secții de votare. Astfel, voturile au arătat că PSD se află în fruntea clasamentului, urmat de PNL și USR-PLUS. Totuși, surpriza acestui tur de scrutin este reprezentată de AUR, formațiunea apărută „de nicăieri”, care a obținut conform datelor recente 8,6 procente la aceste alegeri.

În cadrul unei intervenții pentru Știrile Pro TV, celebrul jurnalist Cristian Tudor Popescu a vorbit despre apariția pe scena politică a formațiunii AUR. CTP susține că această alianță a luat naștere în urma abandonării de către PSD a discursului antieuropean și naționalist din perioada Liviu Dragnea. Totodată, Tudor Popescu consideră că AUR îi amintește de Partidul Comunist Român.

AUR îşi are originile în Partidul Comunist. Aşa cum a apărut AUR în peisajul acesta, după ce PSD-ul a lăsat deoparte subiectul ăsta antieuropean, naţionalist feroce, românist până la cer, l-a luat AUR. Fireşte că a fost mai întâi PRM-ul, dar înainte de PRM a fost în interiorul Partidului Comunist Român, a apărut odată cu Ceauşescu, în interiorul partidului a apărut un AUR, atunci, în anii 70 – 80, care a întors comunismul pe dos, de fapt. Internaţionalismul l-a transformat în naţionalism, a venit cu nişte idei mai degrabă neolegionare, decât comuniste, şi de acolo se trage această linie care merge prin PRM, prin PSD în ultimii 3 ani şi ajunge acum la AUR, a explicat Cristian Tudor Popescu la Ştirile Pro TV.

George Simion, copreședintele AUR
George Simion, copreședintele AUR

Cine este George Simion, liderul AUR

La scurtă vreme după rezultatele exit-poll de duminică, presa s-a grăbit să afle mai multe despre liderul AUR, George Simion. Acest personaj, aparent necunoscut, are mai multe implicații în societate. Simion este cunoscut pentru apartenența la o grupare ultras, fiind șeful grupului „Uniți sub tricolor”, care susține echipa națională de fotbal a României. De asemenea, prin prisma partidului al cărui copreședinte este, George Simion militează pentru unirea României cu Republica Moldova.

Pe de altă parte, co-liderul partidului surpriză de la parlamentare este fondatorul Platformei Unioniste Acțiunea 2012 și al Alianței pentru Centenar. De asemenea, el a scris și cartea „Blocați în labirint”, în care analizează evoluția Republicii Moldova, de la începuturi până în prezent.

George Simion a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București în anul 2005. Ulterior, în 2008, el a urmat cursurile de licență ale Facultății de Administrație și Afaceri a Universității din București pentru ca apoi să facă studii de master la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în perioada 2008-2010. Simion este specializat în „Crimele comunismului”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...