CTP a dezvăluit cine e femeia din cauza căreia PNL a pierdut cele mai multe voturi. ”Ar trebui să dispară”

Ana Anitoiu 21.12.2020, 14:36
CTP a dezvăluit cine e femeia din cauza căreia PNL a pierdut cele mai multe voturi. ”Ar trebui să dispară”

CTP a dezvăluit cine este femeia din cauza căreia Partidul Național Liberal (PNL) a pierdut cele mai multe voturi, la alegerile parlamentare ce au avut loc la data de 6 decembrie 2020. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a spus că aceasta ar trebui să nu mai ocupe funcția pe care o deține, deși este foarte posibil ca ea să nu fie înlocuită prea curând.

CTP, despre femeia din cauza căreia PNL a pierdut cele mai multe voturi

Potrivit lui Cristian Tudor Popescu, PNL a pierdut cele mai multe voturi din cauza Monicăi Anisie, actualul ministru al Educației. CTP a precizat că este posibil ca aceasta să-și păstreze funcția, în viitorul Guvern, deoarece portofoliul pentru Educație rămâne la PNL. Însă, el este de părere că funcția ar trebui să fie ocupată de altcineva.

”Ce nu e bine este că Educația rămâne la liberali și acolo cred că doamna Anisie va rămâne pe poziție. Pentru că, dacă a ținut-o atâta vreme dl Orban, în ciuda faptului că e, probabil, ministrul cel mai detestat din fostul Guvern Orban, probabil o va ține și în continuare. Dacă a putut să piardă voturi dl Orban – cu siguranță a pierdut PNL-ul din pricina dnei Anisie -, atunci o va ține acum, când nu mai sunt alegeri. Ar fi un lucru bun ca doamna Anisie să dispară de la Educație”, a spus CTP, la Digi 24.

CTP a dezvaluit cine e femeia din cauza careia PNL a pierdut cele mai multe voturi. Ar trebui sa dispara
CTP

CTP, despre ”mișcările” bune, pentru alcătuirea noului Guvern

Totodată, Cristian Tudor Popescu s-a declarat mulțumit de unele ”mișcări” pentru alcătuirea noului cabinet. El a apreciat numirea lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății, precum și trecerea Ministerului Justiției la USR-PLUS – ceea ce va însemna că funcția nu va mai putea fi ocupată de Cătălin Predoiu, actualul ministru liberal.

”Este o numire bună cea a lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății. A mai fost ministru al Sănătății în Guvernul Cioloș, și a încercat să schimbe niște lucruri acolo, și e foarte greu, foarte greu să miști… să desfaci pâsla groasă de interese, și relații, și clientelism din domeniul sănătății. Are experiența aceasta dl Voiculescu și cred că are și buna intenție în acest minister. Deci o numire care ar fi bună, dacă se confirmă”, a mai spus CTP.

CTP: Va fi concurență în Guvern între PNL și USR-PLUS

De asemenea, Cristian Tudor Popescu a spus că anticipează o concurență în interiorul Guvernului între PNL și USR-PLUS. Miza ar fi pe alegerile viitoare, fără să se știe care for fi efectele asupra actului de guvernare. În ceea ce privește perioada în care noul cabinet va rezista, CTP a spus că nu se poate pronunța.

”Nu pot să fac predicții cât va rezista acest cabinet. Dar concurența între PNL și USR-PLUS este evidentă. Și va continua, așa cum a fost în campania electorală, va continua și la guvernare. Fiecare dintre cele două partide, în vederea următoarei runde de alegeri, la guvernare va încerca să-și crească imaginea, să obțină capital politic, popularitate și, în ultimă instanță, de fapt, în primă instanță, voturi. De aici, o concurență, care se va vedea între cele două partide. Să vedem în ce măsură asta va permite o funcționare viabilă a guvernului”, a spus CTP.