Cristiano Ronaldo se retrage! Nu mai este cale de întoarcere, a făcut anunțul acum

Mihai Roșoiu 12.10.2020, 08:43
Cristiano Ronaldo se retrage! Nu mai este cale de întoarcere, a făcut anunțul acum

Este anunțul momentului în fotbalul mondial! Într-un interviu acordat presei portugheze, Cristiano Ronaldo a dezvăluit că este gata să facă un pas în spate și să își agațe ghetele în cui. Cel mai mare fotbalist portughez al tuturor timpurilor și unul dintre cei mai prolifici sportivi din toate timpurile și-a anunțat retragerea de la echipa națională.

Ronaldo își va continua activitatea la echipa de club

Actualul fotbalist al lui Juventus Torino este gata să se despartă de prima reprezentativă lusitană pe care  acondus-o către cel mai important rezultat din întreaga sa existență, titlul european cucerit de Portugalia în anul 2016, după o finală cu Franța.

Potrivit informațiilor apărute în presa occidentală, Cristiano Ronaldo se va retrage de la echipa națională după campionatul Mondial din Qatar, programat să se desfășoare în 2022. La acea dată, super-golgeterul fotbalului mondial va avea 37 de ani, o vârstă la care alți jucători au pus demult ghetele în cui: ”Campionatul Mondial din 2022 va fi ultimul turneu la care voi juca pentru Portugalia”, a recunoscut Cristiano Ronaldo, care va continua însă să evolueze pentru echipa sa de club.

Cristiano Ronaldo se retrage de la echipa națională
Cristiano Ronaldo se retrage de la echipa națională

 

Vezi și: Suma pe care Cristiano Ronaldo a plătit-o pentru ultima mașină 

CR7 este cel mai galonat fotbalist al echipei naționale a Portugaliei, deși în celebra Selecção au mai evoluat nume uriașe ale fenomenului precum Eusebio, Figo, Rui Costa etc. Cristiano Ronaldo este omul cu cele mai multe selecții în prima reprezentativă (135), omul cu cele mai multe goluri marcate în tricoul roș-verde (85) și, în mod cert, cel mai cunoscut sportiv din istoria țării sale.

Promovat în fotbalul mare de un român

Este deja arhicunoscut faptul că Ronaldo a ajuns în fotbalul mare grație lui Ladislau Boloni, fosta mare glorie a României. Pe vremea când era junior al lui Sporting Lisabona, echipa din capitala Portugaliei era condusă de Boloni, care l-a remarcat imediat pe micuțul Cristiano și la promovat la prima echipă, acolo unde se mai afla un român, atacantul Marius Niculae.

Cristiano Ronaldo se retrage! Nu mai este cale de întoarcere, a făcut anunțul acum

Odată propulsat în prima garnitură a celor de la Sporting, Cristiano a avut o ascensiune fulminantă, După un singur sezon integral petrecut pe Estadio Jose Alvalade, Ronaldo face pasul către Premier League, la legendarul club britanic, Manchester United. Urmează 6 sezoane de senzație, unde reușește să cucerească tot. Titlul în Anglia, UEFA Champions League, Balonul de Aur.

Devenit unul dintre cei mai mari fotbaliști ai planetei, portughezul ajunge la cel mai mare club al lumii, Real Madrid. Nouă sezoane pline de succese cu titluri, cupe, UEFA Champions League, Campionatul Mondial al Cluburilor, Supercupa Europei, titlul de golgeter, Balonul de Aur.

Din 2018, Cristiano Ronaldo este jucătorul lui Juventus Torino alături de care și-a trecut deja în palmares două titluri în Italia și a fost numit cel mai bun fotbalist din peninsulă.

Urmăriți Impact.ro și pe