Crin Antonescu rupe tăcerea după ani de absență. De ce s-a retras și nu mai vrea să audă de politică

Ioana Bucur 20.07.2021, 13:57
Crin Antonescu rupe tăcerea după ani de absență. De ce s-a retras și nu mai vrea să audă de politică

Crin Antonescu rupe tăcerea după ani de absență. Ar putea fi candidatura sa la șefia partidului un colac de salvare pentru PNL? Fostul lider liberal a explicat de ce s-a retras și nu mai vrea să audă de politică.

Crin Antonescu rupe tăcerea după ani de absență

După ce istoricul Marius Oprea îl prezenta pe fostul lider liberal ca fiind cel care „ar salva partidul”, Crin Antonescu rupe tăcerea, după ani de absență.

„(Conflictele – n.r.), așa cum se vede, au scindat puternic partidul în interior, până la riscul de fractură, după alegerile din septembrie de la PNL. Într-un plan ideal, el (Crin Antonescu – n.r.) ar putea fi candidatul-surpriză la aceste alegeri, care ar împăca ambele tabere și ar salva partidul, acum strâns legat de riscurile guvernării și de ambițiile politice ale președintelui Klaus Iohannis și ale unor lideri care riscă să-l macine încet și sigur”, a scris Marius Oprea într-un editorial.

Antonescu a dezvăluit că i s-ar părea „indecent” să își facă apariția la Congresul din 25 septembrie și că politica, pentru el, este un capitol demult închis, neavând nicio ntenție de a-și prezenta candidatura la șefia partidului pe care l-a părăsit.

„Răspunsul scurt e nu. E scurt şi categoric. Am ţinut să răspund invitaţiei dumneavoastră în speranţa de a clarifica un lucru pe care îl afirm a nu ştiu câta oară şi să le spun celor care ne urmăresc cum stau lucrurile. Dacă vreodată, e puțin probabil, voi intenționa să am un demers de natură politică, publică, îl voi anunța eu.

Înțeleg că micuța furtună s-a stârnit pentru că istoricul Marius Oprea a publicat un articol și asta e tot. Nu am nici cea mai mică intenție de a candida la președinția PNL sau la vreo funcție în PNL. Mi s-ar părea și indecent să apar și eu la congres: „Nu aveți nevoie de un șef?” Nu este cazul, nu am niciun fel de intenție în această privință”, a explicat Crin Antonescu.

Crin Antonescu rupe tăcerea
Crin Antonescu. Foto: Inquam Photos

„Se dramatizează excesiv”

Antonescu a avut și un mesaj pentru cei doi contracandidați care se visează șefi ai Partidului Național Liberal. Fostul politician a precizat că, din punctul său de vedere, tot ce se întâmplă acum în PNL „se dramatizează excesiv” și a punctat că liderii sunt trecători însă partidele „sunt ceva mai durabile”.

„Am sentimentul că se dramatizează excesiv – şi participanții la această cursă, dar şi întâmplarea în sine. Se leagă atât de mult soarta partidului de soarta individului. Liderii sunt trecători, partidele, trecătoare şi ele, sunt ceva mai durabile.

Lucrurile sunt simple pentru mine. Există niște criterii, nişte obiective, există şansa liderului. Ai ratat, laşi şansa altuia. Am făcut şi eu”, a spus Crin Antonescu.