Cozi enorme de autoturisme la vama Nădlac. Polițiștii de Frontieră nu mai fac față situației

Andreea Bisinicu 04.01.2021, 09:10
Cozi enorme de autoturisme la vama Nădlac. Polițiștii de Frontieră nu mai fac față situației

Cozi enorme de autoturisme la vama Nădlac. Polițiștii de Frontieră nu mai fac față situației. De ce s-a creat acest ambuteiaj la ieșirea din țară și unde se îndreaptă românii. Ce s-a întâmplat duminica, 4 ianuarie, la ieșirea din România și cum au gestionat autoritățile situația.

Cozi enorme de autoturisme la vama Nădlac

Românii s-au îngrămădit la vama Nădlac, duminică seara, 3 ianuarie, pentru a pleca înapoi în străinătate, după ce au venit în țară cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Potrivit informațiilor reprezentanților de la Poliția de Frontieră, oamenii legii abia au făcut față situației la crearea ambuteiajului de mașini format la punctul de trecere Nădlac II. Polițiști au raportat ambuteiaje pe sensul de ieșire din România și le-au solicitat șoferilor să folosească și alte puncte de trecere a graniței. Coloane uriașe de mașini s-au format duminică după-amiază, 4 ianuarie, la punctul de frontieră Nădlac II, iar trecerea vamei s-a realizat cu mare dificultate, potrivit celor de la Poliția Română.

Cele mai mari probleme au fost pe sensul de ieșire din țară, spre Ungaria. Cei de la Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române au subliniant faptul că traficul rutier pe sensul către Ungaria al Autostrăzii A1 Arad – Nădlac s-a desfășurat în condiții dificile, în coloană, la ieșirea din țară. Reprezentanții legii au sfătuit conducătorii autovehiculelor care se deplasau către Ungaria să utilizeze alte puncte de trecere a frontierei, mai puțin aglomerate, pentru a evita ambuteiajele. Astfel, pentru autovehiculele de mare tonaj, precum camioane și cisterne, a fost recomandat folosirea punctului de frontieră de la Vărșand, iar pentru mașinile personale șoferii au fost îndreptați către vama de la Turnu, ambele fiind în județul Arad.

Romanii s-au inghesuit sa plece din tara inapoi in strainatate, dupa ce au venit acasa de sarbatori
Romanii s-au inghesuit sa plece din tara inapoi in strainatate, dupa ce au venit acasa de sarbatori

Peste 40.000 de persoane au tranzitat vama în primul weekend din luna ianuarie

Vămile din țară au fost destul de aglomerate în primul weekend din anul 2021. Sâmbătă, 02.01.2021, peste 45.000 de persoane au tranzitat granițele României, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări, potrivit Poliției de Frontieră. Cei care au intrat în țară au fost cetățeni români și străini, cu aproximativ 15.000 mijloace de transport, dintre care 4.300 de tiruri. Aproximativ 17.700 persoane au intrat în România, cu 6.500 mijloace de transport. Pe sensul de ieșire din țară au fost surprinse 27.400 persoane cu 8.500 mijloace de transport.

Pentru a putea face față numărului mare de autoturisme și a împiedica apariția blocajelor rutiere, a fost suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor și numărul arterelor de control din punctele de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct. Peste 20.000 de cetățeni români și străini au tranzitat frontiera cu Ungaria, la volanul a 8.000 de mijloace de transport, dintre care 18.000 de persoane au fost surprinși părăsind România, pe sensul de ieșire din ţară. În weekend-ul 2-3 ianuarie, cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:

  • PTF Nădlac II, judeţul Arad  – peste 5.900 de persoane care au trecut frontiera, din care 4.900 pe sensul de ieșire şi aproximativ 2.800 de mijloace de transport
  • PTF Petea, judeţul Satu Mare – peste 5.300 persoane au trecut frontiera, din care 4.800 pe sensul de ieșire şi aproximativ 1.700 de mijloace de transport

Sursa foto – politiadefrontiera.ro

Urmăriți Impact.ro și pe