Cosmin Contra și-a anunțat plecarea de la Națională. Cine ar putea să-i ia locul

Raluca Juncu 19.11.2019, 13:02
Cosmin Contra și-a anunțat plecarea de la Națională. Cine ar putea să-i ia locul

Este oficial. Cosmin Contra, selecționerul echipei naționale de fotbal și-a înaintat demisia după meciul dezastruos de aseară, în care România a pierdut cu 0-5 în fața Spaniei.

S-a lăsat cu replici dure transmise de Cosmin Contra, care până în urmă cu câteva ore ocupa poziția de selecționer al echipei naționale de fotbal a României. Dacă ieri, Cosmin Contra spunea că se gândește să continue pe banca tricolorilor până în martie, astăzi selecționerul a luat hotărârea finală.
După meciul umilitor de vineri cu scandinavii, a urmat și cel de aseară în care naționala României a pierdut cu un scor rușinos: 0-5 în fața Spaniei.

Cosmin Contra: „ Nu mi-am îndeplinit obiectivul”

„Decizia e de a nu mai continua la națională pentru că nu mi-am îndeplinit obiectivul, calificarea la EURO. În principiu voi merge la tragerea la sorți de vineri. Biletele erau cumpărate deja. Dar trebuie să vorbesc cu președintele Răzvan Burleanu.

Pe această cale vreau să-i mulțumesc lui Răzvan Burleanu pentru că mi-a dat șansa de a fi antrenorul naționalei. A fost o mândrie să fiu selecționerul României. Vreau să le cer iertare fanilor pentru că nu am putut să fac mai mult la echipa națională. Au fost și lucruri bune pe care le-am făcut. De exemplu, azi am avut mai mulți jucători de la U21 pe teren”, a declarat Cosmin Contra, potrivit gsp.ro.

Cosmin Contra motivează înfrângerea cu ibericii explicând faptul că Spania are o echipă foarte puternică, în vreme ce România are o echipă de jucători tineri, care au jucat multe meciuri la U21.

„Am încercat să umblu la moral, dar din păcate am luat gol foarte repede. Am intrat timorați în joc. La 1-0 am avut ocazia lui Pucaș și poate, dacă marcam, moralul era bun. Poate alta era soarta meciului”, explică fostul selecționer. 

 

Naționala de fotbal a României a rămas fără selecționer. Foto: Paul  Ursachi / Mediafax FOTO
Naționala de fotbal a României a rămas fără selecționer. Foto: Paul Ursachi / Mediafax FOTO

„E o înfrângere dură. Da, am putere să zâmbesc! Nu îmi plac aceste înfrângeri. Chiar dacă zâmbesc, sunt trist. Nu am cuvinte. Am zis de la început că e diferență mare între a jucat la U21 și a juca la naționala mare. Jucătorii au văzut cum se joacă la cel mai înalt nivel și cum va fi în martie”, a declarat Cosmin Contra. 

El mai dat de înțeles, în același timp, în declarațiile transmise după partida de aseară că echipei locale de fotbal, condusă până acum de el i-a lipsit atitudinea, în meciul cu ibericii. Dar, totodată, Contra spune că își asumă vina înfrângerilor.

„Îmi asum vina! Sper ca băieții să înțeleagă că fără o schimbare de atitudine e greu să ajungi la EURO. În ultimele meciuri nu am ajuns la jucători. Nu e treaba mea cine trebuie să fie selecționer”, a declarat Cosmin Contra la ProTV.

Urmăriți Impact.ro și pe