Convoiul „păcii și libertății”. Protestul AUR cu măgari, oi, găini și ouă

Mihnea Tălău 28.02.2022, 10:38
Convoiul „păcii și libertății”. Protestul AUR cu măgari, oi, găini și ouă

Un nou protest organizat de AUR a avut loc duminică, în centrul Capitalei. Anunțat inițial de co-președintele formațiunii, George Simion, drept o mișcare anti-guvernamentală, aceasta a fost rebotezat în Convoiul „păcii și libertății” în urma faptului că Rusia a invadat Ucraina.

Convoi cu măgari, oi, găini și ouă

Ineditul acestui protest, la care au participat câteva mii de oameni, a fost că au fost folosite și animale și ouă. Mai precis, măgari, oi și găini, dar și ouă care urmau să fie aruncate spre jandarmii din dispozitiv.

Convoiul a plecat dimineață din Ploiești, liderul AUR anunțând că sunt peste 1.500 de mașini cu 5.000 de oameni.

George Simion a declarat că mitingul are ca scop „să dăm de pământ cu regimul Iohannis și să dăm jos toți dictatorii fie că se numesc Putin, Viktor Orban sau Iohannis”.

În jurul orelor 14.00, convoiul AUR a trecut pe lângă Ambasada Rusiei din Capitală claxonând, iar copreședintele AUR, George Simion, s-a oprit, a dat mâna cu jandarmii, a discutat cu aceștia, dar nu a scandat lozinci în semn de protest față de agresiunea Rusiei și nici n-a afișat vreo pancartă în semn de solidaritate cu Ucraina.

Împotriva războiului, dar solicită eliminarea restricțiilor pandemice și a certificatului verde

Protastarii au spus că sunt împotriva războiului, dar că România nu ar trebui să intervină în conflictul dintre Ucraina și Rusia. Ei sunt mai mult interesați de situația facturilor și solicită eliminarea restricțiilor pandemice și a certificatului verde.

De la Ambasada Rusiei, convoiul s-a deplasat în Piața Universității și mai apoi la Palatul Cotroceni, fiind blocat de jandarmi în apropiere de Grădina Botanică.

Co-președintele AUR, George Simion a acuzat faptul că „Jandarmeria a infiltrat oameni violenți printre participanții pașnici”. Răspunzând acuzațiilor, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, a precizat că „Jandarmeria reiterează că nu a folosit și nu va folosi niciodată astfel de persoane sau strategii”.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...