Protest de amploare anunțat în Capitală. „Convoiul libertății” ajunge și în România

Gabriela del Pupo 14.02.2022, 12:00
Protest de amploare anunțat în Capitală. „Convoiul libertății” ajunge și în România

În plin Val 5 pe 18 februarie este anunțat un protest de amploare în Capitală, manifestație care ar putea duce și la o nouă creștere a numărului de infectări dar și la un blocaj al traficului, pentru că participanții sunt invitați să vină cu mașinile personale. Ultimele proteste al Convoiului Libertății au avut loc duminică la Paris și la Haga. Sute de protestatari au fost amendați și mii de polițiști au fost mobilizați pe străzi pentru a menține ordinea.

Convoiul Libertății adoptat și în România

Mai multe organizații din România s-au alăturat unei mișcări internaționale de protest împotriva restricțiilor impuse de autorități pe perioada pandemiei. Mișcarea a fost inițiată în Canada, dar mai multe țări au adoptat modelul. Deocamdată AUR nu a anunțat dacă susține acest protest, simpatizanții partidului fiind în schimb invitați pe 27 februarie la un o altă manifestație.

”VENIM…

Comitetele Cetatenesti Locale, Starea de Libertate, Calea Neamului, Bucovina Profunda, Scut Botosanean, Vrem Suveranitate, Asociatia Juristilor pentru Drepturi si Libertati, Strajerii Ortodoxiei si alte organizatii din societatea civila romaneasca, cu sprijinul Aurelian Oficial, pornim Convoiul Național al Libertății. Străbatem toată țara într-un efort colosal, pe mai multe trasee însumand peste 3000 Km, cuprinzând sute de localități, pentru a reveni în Capitală, in Piața Victoriei, pe 18 februarie la pranz, cu toate forțele adunate din cele trei provincii istorice românești, pentru victoria finală asupra noii dictaturi ce ni se țese fără voia noastră.

Așteptați-ne cu mașinile voastre la intrarea în localitățile pe care le vom anunța, cu data și ora la care vom ajunge acolo pentru a ne conduce în centrul orașelor voastre. Faceți parte din Convoi și însoțiți-ne după puteri pe un traseu cât mai lung.” se arată în mesajul transmis de organizatori.

foto:digi24.ro

Traficul din Capitală ar putea fi blocat

Organizatorii îi îndeamnă pe cei care vor să participe să vină cu mașinile personale sau să închirieze mijloace de transport ceea ce poate însemna că Bucureștiul va fi blocat din punct de vedere al traficului.

„Faceți parte din Convoi și veniți pe 18 la prânz cu toții în mașinile voastre personale sau în microbuze închiriate la București, Piața Victoriei! Pentru Victorie!

Ne-am lăsat familiile pentru a fi aproape săptămâna asta. Pentru a te asculta, pentru a dezbate și pentru a ne lămuri. Pentru a fi mai mulți! Venim în orașul tău pentru că ne pasă de viitorul copiilor noștri. Ție îți pasă?

Ne trebuie nebuni frumoși – să ni se alăture! Acum e momentul! Venim din București și din toată țara pentru a reaprinde spiritul libertății.

Pentru a duce o viață normală!

Pentru a ne simți în siguranță în propria noastră țară! Pentru ca România să funcționeze! Constituția să funcționeze!

Pentru mine, pentru tine, pentru ai noștri,

Fii #Convoiul_pentru_Libertate !”, mai scriu organizatorii mișcării ”Convoiul Libertății”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...