Conducerea MApN, discuție importantă cu militarii aflați în Bosnia și Herțegovina în misiuni externe: „Ne vom onora cu acelaşi profesionalism angajamentele internaţionale”

Elena Avramescu 30.11.2022, 14:31
Conducerea MApN, discuție importantă cu militarii aflați în Bosnia și Herțegovina în misiuni externe: „Ne vom onora cu acelaşi profesionalism angajamentele internaţionale”

Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, împreună cu generalul Daniel Petrescu, şeful Statului Major al Apărării, au participat la o videoconferinţă cu echipele de comandă ale structurilor dislocate în misiuni externe în Bosnia şi Herţegovina, Kosovo şi Polonia. Momentan, mai mult de 500 de militari români se află în misiuni şi operaţii externe sub comandă sau mandat NATO, UE, ONU şi misiuni de tip coaliţie.

Videoconferință organizată de conducerea MApN cu militarii aflați în Bosnia și Herțegovina

În acest sens, militarii au trebuit să informeze conducerea MApN cu privire la modul în care îşi îndeplinesc misiunile şi despre situaţia de securitate din zonele de responsabilitate, ținând să precizeze că sunt cu sufletul alături de cetăţenii României care vor sărbători, la data de 1 Decembrie, Ziua Naţională.

„Gândurile noastre se îndreaptă, cu recunoştinţă şi respect, către militarii care sărbătoresc Ziua Naţională a României în misiuni internaţionale, reprezentând ţara cu mândrie, cinste şi profesionalism. Vă doresc, fiecăruia dintre dumneavoastră, cei care vă aflaţi departe de casă, dar cu inima acasă, să vă bucuraţi de această zi sfântă, să izbândiţi în tot ceea ce faceţi şi să vă întoarceţi, cu toţii, sănătoşi şi cu sentimentul datoriei împlinite, la cei dragi dumneavoastră”, a spus ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, conform unui comunicat al MApN.

Angel Tîlvăr a ținut să aducă mulțumiri tuturor militarilor pentru modul în care colaborează cu colegii din celelalte ţări aliate şi partenere, și chiar a punctat faptul că România beneficiază de garanţii de securitate fără precedent.

Conducerea MApN, discutie importanta cu militarii aflati in Bosnia si Hertegovina in misiuni externe
Angel Tîlvăr, ministrul Apărării

Războiul din Ucraina a testat vigilenţa, coeziunea, solidaritatea şi determinarea NATO de a-şi respecta angajamentele, de a asigura securitatea şi integritatea spaţiului euro-atlantic. Imediat după declanşarea invaziei ruse în Ucraina, NATO a activat cu promptitudine, pentru prima dată în istorie, planurile de apărare, dislocând forţe şi tehnică de luptă pe teritoriul ţărilor aliate de pe flancul estic, inclusiv în România”, a mai spus Angel Tîlvăr.

În continuare, și şeful Statului Major al Apărării a vrut să mulțumească militarilor pentru curajul şi dedicarea cu care îşi fac datoria în afara țării, asigurându-i de întreaga disponibilitate a conducerii MApN pentru executarea misiunilor în condiţii optime. În plus, a apreciat extrem de mult modul în care îşi reprezintă ţara şi contribuie la securitatea Europei.

„În continuare, ne vom onora cu acelaşi profesionalism angajamentele internaţionale prin participarea cu trupe la misiuni de pace, umanitare şi de combatere a terorismului sub egida Alianţei, Uniunii Europene şi a Organizaţiei Naţiunilor Unite. Vă asigur că siguranţa şi securitatea dumneavoastră, indiferent de zona de dislocare, rămân o prioritate pentru noi. În numele Statului Major al Apărării vă urez La mulţi ani de Ziua Naţională a României!”, a spus și generalul Daniel Petrescu.

Cum se împart banii în cuplul lor?
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...