EXCLUSIV

Ce elemente de tehnică militară pregătește Armata pentru parada de 1 decembrie. Circa 150 de militari străini vor defila de Ziua Națională a României. Exclusiv

Anca Manolica, Alexandru Catalan 23.11.2022, 14:06
Ce elemente de tehnică militară pregătește Armata pentru parada de 1 decembrie. Circa 150 de militari străini vor defila de Ziua Națională a României. Exclusiv

Mai este aproximativ o săptămână până la parada militară de 1 decembrie, astfel că oficialii pregătesc în detaliu acest eveniment. La fel ca în fiecare an, sute de militari vor lua defila pe sub Arcul de Triumf din Capitală, pentru a marca Ziua Națională a țării noastre. Iată ce elemente de tehnică militară pregătește Armata pentru paradă și ce militari străini vor fi prezenți.

Cum va arăta parada militară de 1 decembrie

Vești bune pentru cei care, an de an, cu mic cu mare, se adună în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti, de Ziua Națională a României, pentru a lua parte la fastuoasa paradă militară. Dacă anul trecut această zi importantă a fost sărbătorită cu un public restrâns, la care au participat doar câteva personalități, anul acesta va fi ceva mai diferit.

​Având în vedere că România este membră NATO și UE, la parada militară de 1 decembrie, vor participa anul acesta în Capitală și detașamente reprezentative ale armatelor unor state membre NATO.

Potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de reporterii Impact.ro, la ediția din acest an vor participa circa 150 de militari străini. Va exista implicare a trupelor franceze și canadiene, dar și americane staționate la noi.

Vor saluta lumea din avioane piloți militari americani, canadieni și italieni. În plus va exista tehnica militară străină și în cadrul paradei. Armata Română va scoate la defilare blindatele Piranha 5, patriot și sistemul de rachete Himars.

Paradă militară de 1 decembrie
Paradă militară de 1 decembrie

Citește și: Cum va fi vremea de 1 decembrie 2022. Cât de frig va fi la parada de Ziua Națională

1 Decembrie 1918, o zi crucială în istoria țării noastre

În fiecare an, pe data de 1 decembrie, se sărbătorește Ziua Națională a României. Această dată a fost stabilită prin lege, evenimentul marcând cel mai important moment din istoria românilor: Marea Adunare Națională de la Alba Iulia când s-a votat unirea Transilvaniei cu Regatul Român, în anul 1918.

Ziua Națională a României a fost stabilită pe data de 1 decembrie imediat după Revoluție, prin Legea nr. 10 din 31 iulie 1990. Același act normativ prevede că Ziua Națională pe 1 decembrie este și o sărbătoare publică și zi liberă pentru toți angajații.

Primul 1 Decembrie ca Zi Națională a României a fost marcat la Alba Iulia, în 1990, și de atunci, an de an, în toată țara se organizează parade militare și numeroase ceremonii cu depuneri de coroane în onoarea eroilor căzuți pe câmpurile de luptă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...