EXCLUSIV

Condițiile de necrezut în care trăiește Ionuț Petrescu, presupusul fiu al lui Ion Dolănescu: ”E mai cald afară”. Foto din apartamentul din Ferentari. EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 04.02.2022, 10:39

Solistul de muzică populară Ionuț Petrescu (43 de ani), presupusul fiu al lui Ion Dolănescu, muncește de zor în studioul de înregistrări, pentru lansarea primului său album muzical. Și-a pus tot sufletul și talentul în acest proiect, cu ajutorul căruia speră să iasă din sărăcie.

Lansează primul său album muzical ”De iubire să ai parte!”

Contactat de reporterii impact.ro, el ne-a povestit, cu tristețe, despre situația financiară precară.

”Locuiesc într-un bloc din Ferentari. E mai cald afară decât în casă. Nu am apă caldă, pereții sunt plini de igrasie. Trebuie să strâng bani ca să repar apartamentul moștenit de la mama.

Dar, nu stau cu mâna întinsă la Ionuț sau la Dragoș Dolănescu!”, ne-a declarat Ionuț Petrescu, în exclusivitate pentru impact.ro.

Ionuț Petrescu ne-a povestit, cu însuflețire, în exclusivitate pentru impact.ro, despre înregistrările pentru primul său album muzical. Care nu îl costă mii de euro, ca pe alți artiști, fiind ajutat de inimoșii săi profesori de canto, dar și de alți oameni cu suflet mare.

”Albumul se numește ”De iubire să ai parte”, și cuprinde mai multe melodii compuse de mine. Mă ajută la realizarea lui Gabriela Alexandra Florea, directorul General și Fondator al școlii de arte ”Prestissimo Music”, și profesorul de canto Adrian Bogdan Perțea. Eu îi consider a doua mea familie, ei mi-au alinat toate durerile sufletești”.

Ionuț Petrescu: ”M-am culcat adesea tremurând de frig, e mai cald afară!”

După ce apropiații artistului ne-au dezvăluit că Ionuț Petrescu se află într-o situație delicată, pe plan financiar, el a dorit cu greu să ni se confeseze, din mândrie.

”Toți care mă văd pe Internet sau pe stradă, cred că sunt un om foarte fericit, pentru că nu mi-am expus niciodată durerea sufletească și nici viața grea prin care trec.

Oamenii râd, bârfesc, înjosesc și umilesc, așa că am ținut pentru mine. Nu am apelat la nimeni nici măcar pentru un pahar cu apă, am făcut și am ajutat cât am putut. N-am cerut nimănui nici un colț de pâine. Adesea m-am culcat tremurând de frig”.

Dormitorul lui Ionut Petrescu din Ferentari
Dormitorul din Ferentari

”Nu stau cu mâna întinsă la Ionuț sau la Dragoș Dolănescu”

Ionuț Petrescu, presupusul fiu al lui Ion Dolănescu, a continuat seria confesiunilor, pentru impact.ro.

”În apartamentul din Ferentari, în care locuiesc și care a fost al mamei, nu este căldură, nu este apă caldă. Toți vecinii și-au băgat centrală, am tras și eu apă separat.

Nu știu câte grade sunt în casă, dar e mai cald afară, ziua. Nu am avut nici măcar un pat, când m-am mutat aici, însă, ușor-ușor, mi-am luat materiale, trebuie să iau și centrală, am cumpărat deja caloriferele.

Trebuie să câștig mai bine, ca să-mi repar casa. Mă lupt să fac acest album și să câștig bani din muzică, pentru a trăi cât de cât decent. Acum cânt la Hanul lui Manuc și realizez o emisiune folclorică, ”Folclor și veselie”, la Kapital TV, duminica, de la ora 13.00. Dar nu câștig din toate nici 1.000 de lei, așa că îmi caut și un alt loc de muncă”.

”Cânt și realizez o emisiune tv, dar caut și un alt loc de muncă. Ultima oară am fost vânzător de shaorma!”

Solistul își mai caută un loc de muncă în afara vieții artistice.

”Ultima oară lucram ca vânzător de shaorma, dar acum se cer teste, vaccinul, nu te mai primește nimeni oricum. Nu pot lucra însă ca orice, sunt operat de oncluzie intestinală, nu am voie să ridic mai mult de 3 kilograme.

Nu aș apela niciodată la Ionuț sau la Dragoș Dolănescu, nici nu voiam să se știe despre situația mea, ca să nu se interpreteze, nu stau cu mâna întinsă la ei. Trebuie să strâng vreo 5.000 de euro, pentru zugravit, reparat, pentru centrală. Nu am făcut nici actele pentru casă, succesiunea, după moartea mamei. Le fac, în timp!”.

Ce spune Dragoș Dolănescu, despre Ionuț Petrescu: ”E băiat bun, sigur va reuși în muzică, îi doresc succes!”

Contactat de reporterii impact.ro, Dragoș Dolănescu i-a trimis un gând bun presupusului său frate, tocmai din Costa Rica.

”Tata l-a iubit pe Ionuț Petrescu, mama lui a fost bucătăreasa lui, a locuit o vreme în vila din strada Caimatei, unde acum stă Ionuț Dolănescu.

Este talentat, îi doresc succes în muzică! Și îl sfătuiesc, pe lângă muzică, să găsească și un alt loc de muncă, până mai trece pandemia, ca să-și împlinească toate dorințele!”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...