Comuna din România unde găsești câte un indicator rutier la fiecare poartă. Imaginile sunt virale

Mihnea Tălău 10.05.2023, 13:07
Comuna din România unde găsești câte un indicator rutier la fiecare poartă. Imaginile sunt virale

Foarte mulți locuitori ai comunei Berceni, din vecinătatea Capitalei, au avut parte de o imensă surpriză. Aceștia s-au trezit cu indicatoare rutiere „Cedeaza trecerea” exact în fața porților. Acum, localnicii fac glume pe seama lor și nu le înțeleg scopul, mai ales că indicatoarele au fost montate pe bani publici.

Comuna Berceni, umplută de indicatoare rutiere

Prea puține case au scăpat de indicatorul cu celebrul triunghi „Cedează trecerea”. Hilar este că o parte dintre proprietățile în fața cărora au fost montate respectivele indicatoarele sunt nelocuite și nici măcar n-au garaje amenajate pentru mașini.

Spre exemplu, într-o curte sunt doar containere-dormitor pentru muncitori. În cazul acestor adrese, triunghiul „Cedează trecerea” a fost montat, practic, exclusiv pentru pietoni, scrie Digi24.ro.

Atât localnicii cât și trecătorii ocazionali n-au altceva de făcut decât să râdă de ele.

„Cedează” după „Cedează”! Asta n-am văzut în viața mea așa ceva! Da, unu, doi, trei, patru, cinci, șase… Cred că sunt… Că au luat niște bani”, a declarat un șofer.

”Cred că logica prostiei și a banilor”

Întrebat care ar fi logica acestei schimbări, acesta a răspuns: „Logica? Bani la primărie! Probabil au mai luat niște bani. Logica… Cred că logica prostiei și a banilor”.

„Cine a făcut chestia asta probabil că a mai luat niște bani”, afirmă nemulțumiți localnicii comunei Berceni.

La rândul lor, oficialii primăriei Berceni, Ilfov, declară că n-au nicio legătură cu aceste marcaje rutiere și nici n-au eliberat vreun aviz pentru montarea lor. Semnalizarea a fost făcută conform proiectului de marcaje rutiere din jurul viitorului pasaj Berceni – Șoseaua de Centură.

Și reprezentanții Companiei de Drumuri recunosc că muncitorii au fost prea darnici cu montarea de astfel de indicatoare.

Acestea trebuie montate doar la ieșirile din curțile unor firme și cum constructorul nu a știut cine are firmă, cine nu în zonă, a montat tuturor, însă acum va trebui să le strângă pe cele amplasate degeaba.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...