Compania aeriană care a oferit 10.000 de dolari pasagerilor care au renunţat la zbor. Motivul invocat de reprezentanţi

Ioana Bucur 04.07.2022, 08:24
Compania aeriană care a oferit 10.000 de dolari pasagerilor care au renunţat la zbor. Motivul invocat de reprezentanţi

În timp ce pe aeroporturile din Europa, luna iulie a adus haosul a zeci de curse anulate, o companie aeriană a oferit 10.000 de euro pasagerilor care au renunțat la zbor. Oferta de nerefuzat a venit cu doar câteva minute înainte de îmbarcare, în momentul în care călătorii așteptau deja la poartă. Care a fost explicația oferită de reprezentanți.

10.000 de dolari pentru pasagerii dispuși să renunțe la zbor

Vara a dat startul concediilor, însă cei care au ajuns în aeroporturile din Europa au avut parte de surprize neplăcute. Zeci de zboruri au fost anulate în Europa. Joi, 30 iunie, în jur de 50 de curse ale companiei Ryanair au fost afectate de o grevă a însoțitorilor de zbor în Spania. În aceeași zi, 30 de zboruri spre Aeroportul Heathrow din Londra au fost scoase din programul de dimineață, după ce numărul de pasageri a depășit capacitatea maximă.

„Ne așteptăm la un număr mai mare de pasageri în vârful de azi dimineață decât are capacitatea de a deservi aeroportul în prezent și, astfel, pentru a menține toată lumea în siguranță, am cerut companiilor aeriene să elimine 30 de zboruri de dimineață, doar pentru astăzi.

Ne cerem scuze pentru impactul pe care acest lucru îl are asupra planurilor de călătorie”, a spus un purtător de cuvânt al Heathrow.

Prima zi a lunii iulie a adus o grevă a grupului ADP (Aeroports de Paris) ce ar putea fi extinsă şi care va produce perturbări semnificative ale curselor aeriene, formarea de cozi, întârzieri în graficul de zbor şi anulări ale unor curse aeriene.

Compania aeriană care a oferit 10.000 de dolari pasagerilor care au renunţat la zbor. Motivul invocat de reprezentanţi

De ce a venit compania aeriană cu oferta de nerefuzat

Peste ocean, în Statele Unite ale Americii, călătorii care așteptau în fața porții de îmbarcare pentru un zbor spre Michigan au primit o ofertă greu de refuzat. Delta Airlines este compania aeriană care a oferit 10.000 de dolari pasagerilor care au renunţat la zbor. Se căutau opt voluntari. Motivul? Cursa era supraaglomerată.

Printre pasageri se afla și un jurnalist care a povestit pentru Insider care a fost reacția oamenilor. Inițial, pasagerii nu au înțeles câți dornici se căutau, iar când au aflat, era deja prea târziu.

„Dacă am fi știut că este vorba despre opt persoane, am fi coborât. Până ne-am dat seama, patru sau cinci persoane plecaseră deja”, a spus jurnalistul.

Oferta inițială fusese de 5.000 de dolari, dar apoi compania a dublat-o. Astfel, oferta a crescut la 10.000 de dolari, suma urmând să fie plătită fie prin Apple Pay, fie sub forma unui card cadou Visa. Cel puțin patru persoane ar fi acceptat această sumă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...