De ce e bine să zbori cu avionul dimineața devreme. Este un truc știut de reprezentanții companiilor aeriene

Stan Filon 25.06.2022, 10:56
De ce e bine să zbori cu avionul dimineața devreme. Este un truc știut de reprezentanții companiilor aeriene

Românii se grăbesc să plece cât mai repede în vacanță, mai ales după perioada pandemiei, când am stat închiși în casă parcă suficient timp cât pentru o viață. Avionul rămâne cel mai rapid mijloc de transport în comun, motiv pentru care cei mai mulți dintre români aleg să apeleze la serviciile companiilor de zbor. Impact.ro vă dezvăluie însă un truc știut până acum doar de reprezentanții acestor companii, care le-au explicat apropiaților lor de ce este bine să zboare cu avionul dimineața devreme.

De ce e bine să zbori cu avionul dimineața devreme

Așadar, vara a venit, iar românii sunt cu gândul la vacanță. Cei care încă mai au bani și nu au fost foarte afectați de exploziile de prețuri care au avut loc atât la alimente, cât și la utilități, combustibili și servicii, aleg să-și petreacă vacanța peste hotare, pe vreo plajă exotică. Aceștia aleg cu siguranță să plece cu avionul, deoarece alternativa ar fi mașina proprie, acolo unde se poate ajunge cu mașina.

Varianta călătoriei cu mașina personală are avantaje, dar și multe dezavantaje. La avantaje putem trece experiența trăită, posibilitatea de oprire în locuri pe care nu le cunoaștem, unde să ne bucurăm de peisaje și să cunoaștem puțin specificul zonei respective, poate și deliciile culinare. La dezavantaje cu siguranță putem trece timpul foarte îndelungat petrecut în mașină, cât și prețul carburantului, care s-a scumpit peste tot.

De ce e bine sa zbori cu avionul dimineata devreme
De ce e bine sa zbori cu avionul dimineata devreme

Ce spun specialiștii companiilor de zbor

Așadar, varianta plecării în concediu cu avionul rămâne cea mai bună alegere pentru mulți turiști, însă puțini știu de ce este bine să zbori cu avionul dimineața devreme. Ei bine, specialiștii companiilor aeriene spun că cel mai bun este biletul pentru cursele de la primele ore ale dimineții, deoarece în cazul anulării zborului, ai șansa să prinzi un avion în aceeași zi.

Pandemia de coronavirus a făcut ca multe companii aeriene să concedieze personal important, așa că acum, după reluarea activității, aceste firme se confruntă cu probleme serioase. Nu de puține ori au loc întârzieri sau chiar anulări ale curselor aeriene. De aceea spun experții că este bine să avem bilet la primele ore ale dimineții, ca în cazul în care cursa noastră se anulează, să avem timp să găsim o altă cursă aeriană.

„Cel mai bine este să cumperi biletele de avion la ore programate cât mai de dimineață. Astfel, în cazul anulării zborului, se va găsi mai repede un alt avion în timpul zilei, fără escale noaptea cum pățesc mulți”, a explicat un specialist la Digi24.

Potrivit InfoCons, turiștii pot cere despăgubiri companiilor aeriene. În cazul în care cursa are o întârziere de cel puțin două ore la plecare, trebuie să primești asistență, precum gustări și băuturi răcoritoare, iar în cazuri extreme, și cazare. Fie că alegeți să plecați în vacanță cu avionul sau cu autoturismul personal, vă urăm vacanță plăcută!

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...