Comentatorul unui meci din Liga 1 a rămas consternat când a văzut cum arată un fotbalist. „Nu vreau să-l jignesc, dar nu-l mai lăsați să joace”

Mihnea Tălău 06.03.2023, 12:49
Comentatorul unui meci din Liga 1 a rămas consternat când a văzut cum arată un fotbalist. „Nu vreau să-l jignesc, dar nu-l mai lăsați să joace”

Imaginea care a stârnit controverse în fotbalul românesc. La sfârșitul meciului disputat duminică între Petrolul și Universitatea Craiova 0-1, comentatorul sportiv Bogdan Cosmescu a spus, văzându-l pe mijlocașul lupilor galbeni Constantin Budescu (34 de ani), că nu ar trebui să mai aibă permisiunea de a juca fotbal la acest nivel, din cauza kilogramelor în plus.

Constantin Budescu a impresionat negativ

În acest sezon, Constantin Budescu este departe de forma de altădată. El a înscris un singur gol și are doar 4 patru pase decisive în 16 meciuri. Forma fizică a lui Budescu a atras tuturor atenția, întrucât kilogramele în plus ale fotbalistului au fost vizibile.

La vederea imaginilor difuzate la finalul meciului de sâmbătă, comentatorul sportiv Bogdan Cosmescu a opinat că Budescu n-ar mai trebui lăsat să joace fotbal, pentru binele lui!

„Nu vreau să-l jignesc, dar în mod normal lui Budescu n-ar trebui să i se mai permită să joace fotbal, pentru sănătatea lui. E treaba lui, dar se pune în pericol. La box există o comisie care nu îţi dă voie.

Cum crezi că şi-a rupt tendonul la Voluntari? Pentru că era greu. Te pui în pericol singur. Markovic (n.r. – Jovan, de la CSU Craiova) duce kilogramele în plus pentru că are 20 şi ceva de ani, dar Budescu are 35!”, a precizat Cosmescu la OrangeSport.

Accidentarea la care a făcut referire Cosmescu s-a petrecut în aprilie 2022, când Budescu evolua la FC Voluntari. Și atunci cu kilograme în plus, dar parcă nu la nivelul de astăzi, Budescu a suferit o ruptură de tendon, potrivit gsp.ro.

Luat în colimator și de foștii internaționali

Nu numai comentatorul sportiv l-a ironizat pe Budescu. Nici fostele glorii Viorel Moldovan (50 de ani) și Florin Răducioiu (52 de ani) nu l-au iertat pe fotbalist.

„I-a rămas tricoul mic, a luat o mărime mai mică”, a spus Moldovan într-o emisiune sportivă.

La rândul său, Florin Răducioiu a declarat:

„Nu prea e în formă, într-adevăr. Sunt de acord cu Vio. A fost un jucător foarte bun, dar nu este un «bel vedere», cum zic italienii””.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...