Cod portocaliu de ninsori abundente! E iarna în toată regulă în România. Zonele afectate de zăpadă

Nicu Stan 30.11.2021, 11:56
Cod portocaliu de ninsori abundente! E iarna în toată regulă în România. Zonele afectate de zăpadă

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au emis un Cod portocaliu de ninsori abundente, asta însemnând că este iarna în toată regulă în România. Care sunt zonele afectate de zăpadă, vedeți în rândurile de mai jos.

ANM a emis Coduri galben și portocaliu de vreme rea

Meteorologii au emis, astăzi, mai multe avertizări Cod galben și portocaliu de vânt puternic, lapoviță și ninsoare, în unele zone din țară urmând să se depună strat consistent de zăpadă.

O informare meteorologică de vânt, ploaie, lapoviță și ninsoare a intrat în vigoare la ora 10:00 și va fi valabilă până miercuri, la ora 20:00.

ANM anunta viscol la munte
ANM anunta viscol la munte

ANM anunță vânt și ploi slabe

Conform, Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul menționat, temporar vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze la rafală cuprinse în general între 50 și 60 de kilometri la oră și vor fi precipitații pe arii restrânse slabe cantitativ.

În plus, în sud-estul și sudul extrem al teritoriului, marți se vor înregistra precipitații sub formă de ploaie, lapoviță, iar pe arii restrânse de ninsoare.

Ninsori consistente la munte

Astfel, la munte va ninge, iar în regiunile intracarpatice în cursul nopții de marți spre miercuri, 30 noiembrie-01 decembrie, local vor predomina ninsorile. Pe alocuri se va depune strat consistent de zăpadă.

În același interval de timp, în Dobrogea și sud-vestul Olteniei va bate vântul, iar rafalele vor atinge 55-75 de kilometri la oră. În Carpații Meridionali și de Curbură la altitudini de peste 1500 metri viteza vântului va depăși 75-85 de kilometri la pră și va ninge viscolit.

Cod portocaliu pentru litoral

Conform ANM, marți, între orele 12:00 și 18:00, a fost emis un cod portocaliu de vânt pe litoral, în județul Constanța, unde rafalele de vânt vor înregistra 80-90 de kilometri la oră.

De asemenea, din această seară, ora 20.00, până miercuri la ora 16.00 va fi în vigoare un cod galben de vânt și ninsori.

ANM anunță viscol la munte

În intervalul menționat de meteorologii ANM, în zona montană și submontană va ninge și se va depune strat de zăpadă, în timp ce vântul va avea intensificări cu viteze cuprinse între 55 și 65 de kilometri la oră. La altitudini de peste 1700 de metri, rafalele de vânt vor trece de 85-95 de kilometri la oră, astfel că ninsoarea va fi viscolită.

Până în dimineața zilei de 1 decembrie, astfel de fenomene se vor semnala și în regiunile nord-vestice ale României.

Unde sunt anunțate ninsori abundente

În plus, de marți orele 23.00 până miercuri la ora 11:00, meteorologii ANM au emis cod portocaliu de ninsori abundente și viscol la altitudini de peste 1500 de metri în nordul Carpaților Orientali, local în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali.

În aceste zone va ninge abundent și se va depune strat substanțial de zăpadă, iar la altitudini de peste 1500 de metri, rafalele de vânt vor depăși 75-85 de kilometri la oră, asta însemnând că va fi viscol.

Urmăriți Impact.ro și pe