Cod galben de ceață astăzi în opt județe din țară. ANM a anunțat care sunt zonele afectate și până când este valabil

Andreea Bisinicu 07.11.2020, 12:45
Cod galben de ceață astăzi în opt județe din țară. ANM a anunțat care sunt zonele afectate și până când este valabil

Cum va fi vremea sâmbătă, 7 noiembrie. Cod galben de ceață astăzi în opt județe din țară. ANM a anunțat care sunt zonele afectate și până când este valabil codul meteo. Care sunt regiunile cele mai vizate.

Cum va fi vremea sâmbătă, 7 noiembrie. Cod galben de ceață în opt județe din țară

Cum va fi vremea sâmbătă, 7 noiembrie. Specialiștii în meteorologie au emis, sâmbătă, 7 noiembrie 2020, mai multe avertizări de cod galben de ceaţă densă. Acestea sunt valabile în opt judeţe din Muntenia şi Banat.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 9:30, în localităţi din judeţele Argeş, Giurgiu, Teleorman, Gorj, Olt, Vâlcea şi Dolj se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii, local, sub 200 de metri, transmite Agerpres.

Cod galben de ceață astăzi în opt județe din țară. Până la ora 10:00, ceaţa va persista şi în județul Timiş. Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM. Această avertizare meteo este valabilă până la ora 14.00, spun specialiștii.

Cum va fi vremea în săptămâna 9 – 15 noiembrie

În a doua săptămână din noiembrie, temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale, în toate regiunile.

De asemenea, cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele de munte. Dacă vrei să faci o mică escapadă cu partenerul sau prietenii la o cabană, undeva prin Carpați, acum e momentul optim să planifici weekendul perfect.

Opt judete din Romania vor fi acoperite de o ceata deasa pana la ora 14.00
Opt judete din Romania vor fi acoperite de o ceata deasa pana la ora 14.00

Cum va fi vremea în săptămâna 16 – 22 noiembrie

În a doua jumătate a lunii noiembrie, lucrurile încep să se schimbe. Da, să se răcească, ați ghicit. Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Va ploua normal, pe alocuri, însă cantitățile de precipitații se vor afla în grafic. Pentru cei care se simt aventuroși și vor să cutreiere țara, în lung și-n lat, pentru a scăpa de monotonia de acasă, vă recomandăm să vă îmbrăcați cu haine mai groase și să luați, totuși, o umbrelă la voi.

Cum va fi vremea în săptămâna 23 – 29 noiembrie

Așa cum era de așteptat, la sfârșitul lunii noiembrie încep ploile. Valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile din România.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, cu o tendință ușor deficitară, în partea de sud a țării. Se simte că vine iarna. Aerul va fi mai rece, vântul va sufla moderat pe crestele munților.

Urmăriți Impact.ro și pe