EXCLUSIV

”Coana Chiva”, diagnosticată cu o boală autoimună, totul despre chinul filmărilor. Natașa Raab: „Vor face un montaj ” EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 10.09.2021, 19:38

Actrița Natașa Raab (68 de ani), din telenovela ”Inimă de țigan”, căreia însă personajul ”Coana Chiva” i-a adus celebritatea, suferă de o boală autoimună, care i-a afectat grav vorbirea și memoria, astfel că toate colaborările artistice au căzut, rând pe rând. Deși nu mai spera să reia rolul ”Coanei Chiva”, iată că, recent, marea artistă a filmat un nou spot publicitar pentru firma de lactate cu care colaborează de zece ani. Natașa ne-a povestit, în exclusivitate pentru impact.ro, despre filmările care s-au desfășurat, cu dificultate, din cauza problemelor ei de sănătate, dar care i-au adus mari satisfacții sufletești: ”Au venit la mine acasă. Vor face un montaj din ce am filmat!”

”Regret că nu mai pot să cânt prin casă și nici să revin pe scenă”

Natașa Raab și-a păstrat frumusețea, din anii tinereții, când făcea parte din generația de aur a fotomodelelor din România. Din păcate, viața artistei cu chip aristocratic avea să fie un lung șir de necazuri. A suferit de cancer, soțul ei s-a stins din viață în urmă cu doi ani, iar de ceva vreme se luptă cu o boală grea, fără prea mari șanse de vindecare totală:

”Sufăr de o boală autoimună, care îmi afectează memoria și vorbirea. Regret că nu mai pot să cânt prin casă și nici să revin pe scenă, trăiesc din pensie. Ultima oară am filmat vara trecută, pentru firma de lactate. Aștept și anul acesta, dar nu cred că mă vor mai căuta, din cauza bolii, căci vorbesc cu mare greutate”, ne spunea Natașa, pentru impact.ro, în urmă cu câteva luni.

”M-am chinuit să pronunț corect ”Prea bun, prea ca la țară!”

Iată însă că respectiva firmă de lactate nu a pus nicidecum punct colaborării cu artista aflată la necaz, dimpotrivă, a venit la căsuța ei din Craiova o adevărată echipă, oferindu-i tot suportul necesar filmărilor unui nou clip publicitar.

Ca orice actor profesionist, Natașa s-a străduit să strălucească din nou în lumina reflectoarelor, cu atât mai mult cu cât e încurajată și de fanii din întreaga țară, care o susțin să treacă peste această nouă cumpănă a vieții. Natașa Raab ne-a dezvăluit, în exclusivitate pentru impact.ro, cum au decurs filmările și cum va fi realizat acest spot publicitar la celebra firmă de lactate, a cărei imagine este de zece ani:

”Am filmat cu specialiști, au venit la mine acasă. Eu am încheiat reclama, apar la final, și zic ”Prea bun, prea ca la țară!”. Am filmat cuvințele, am tras mai multe duble, ca să pronunț corect, repetasem și înainte să vină ei. Nu merg la logoped, eu am fost profesoară de dicție, singură îmi fac exercițiile, ca să vorbesc mai bine.

Probabil va fi tăiat la montaj ce nu e bun sau vor uni cadrele. Mai au înregistrări cu mine, pot decupa și de acolo. Spotul publicitar va fi difuzat în curând. Mai vin ceva bănuți din asta, pentru medicamente. Vă mulțumesc că v-ați gândit la mine, îi salut cu acest prilej pe toți fanii mei!”.

”Sunt tare beteagă, de când mi-a murit soțul!”

Natașa locuiește singură în căsuța ei din Craiova, după decesul soțului, medicul Val Guţul, alături de care a împărțit și bune și rele, vreme de 38 de ani:

” Sunt tare beteagă, de când mi-a murit soțul, mi-e tare greu fără el”, ne-a mai declarat Natașa Raab, în exclusivitate pentru impact.ro. Actrița este ajutată la treburile gospodărești de o doamnă, care îi este și un real sprijin moral.

Natașa Raab, în Epoca de Aur, când era fotomodel
Natașa Raab, în Epoca de Aur, când era fotomodel

”Iubitul meu soț, Tati al meu, m-a lăsat singură!”

Natașa și-a adorat partenerul de viață, postând pe conturile sociale, în ziua înmormântării, un mesaj de suflet pentru omul iubit care a părăsit mult prea devreme această lume, la nici 54 de ani: ”Iubitul meu, al meu soţ, care a plecat şi m-a lăsat singură, Tati al meu. Vă mulţumesc tuturor celor care sunteţi şi veţi fi cu mine”, a scris Natașa, pe conturile sociale.

Iar la sfârșitul anului trecut, actrița a îmbrăcat din nou haine de doliu:

”Pe 20 decembrie 2020 a murit și fratele meu, avea doar 54 de ani, dragul de el, s-a stins din viață, mă doare sufletul, am încercat să facem tot posibilul să-l vindecăm, dar a avut cancer, avea tumoră la pancreas, nu s-a mai putut face nimic”, ne mărturisea Natașa Raab, în alt interviu.

Natașa Raab a suferit, în tinerețe, de cancer ovarian: ”Am luptat!”

Actrița s-a luptat, în anii tinereții, cu o altă boală grea, cancer ovarian, afecțiune medicală care a împiedicat-o să devină mămică:

“Mi-am dorit foarte mult copii şi ultima mea şansă s-a dus atunci. Norocul meu a fost că soţul meu, fiind medic, şi-a dat seama că ceva nu este în ordine. M-am mişcat destul de repede şi m-am operat.

Cred că Doamne Doamne a fost lângă mine, la fel şi soţul meu, care m-a pus să fac nişte citostatice postoperator. Acest lucru mi-a dat şanse să lupt cu aceste celule canceroase”, povestea Nataşa Raab, la Prima TV.

A fost fotomodel, în anii comunismului

Natașa a fost una dintre cele mai frumoase fotomodele ale României, în perioada 1979 -1988. A absolvit IATC, la clasa profesorului Mircea Albulescu. A jucat pe scena Teatrului Naţional “Marin Sorescu”, din Craiova, dar a fost solicitată și-n televiziune, fiind distribuită în serialele “Lumini şi umbre” și “Inimă de ţigan”. Iar rolul Coanei Chiva l-a prins după ce a spus câteva fraze, cu un puternic accent ardelenesc. La castingul pentru reclama la iaurt și-au încercat norocul peste 1.000 de persoane.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...