EXCLUSIV

Drama uneia dintre cele mai frumoase femei din România. Boala i-a afectat grav memoria și vorbirea: “Nu cred că mă vor mai căuta”. EXCLUSIV

Carmen Andrei, Alexandra Andrei 17.05.2021, 16:19

Cunoscuta actriță Natașa Raab (67 de ani) sau ”Coana Chiva”, cum o știe o țară întreagă, suferă de o boală autoimună, care i-a afectat grav vorbirea și memoria. Tare și-ar dori să revină pe scenă și să reia seria spoturilor publicitare la firma de lactate, a cărei imagine este, însă, din cauza problemelor serioase de sănătate, șansele să mai semneze vreo colaborare pe plan artistic sunt minime: ”Ultima oară am filmat vara trecută, pentru firma de lactate. Aștept și anul acesta, dar nu cred că mă vor mai căuta”, ne-a spus Natașa, pentru impact.ro, cu tristețe în glas.

Drama uneia dintre cele mai frumoase femei din România

Coana Chiva ne declara, la începutul anului, plină de entuziasm: ”Aștept noile filmările, chiar mi-e dor să muncim!”. Dar, așteptarea, în vederea prelungirii contractului, a devenit tot mai grea: ”Ultima colaborare cu firma de lactate am avut-o vara trecută. Acum aștept. Dar, nu cred că mă vor mai căuta, vom vedea”, ne-a spus celebra actriță, vizibil supărată că telefonul nu mai sună. Natașa Raab s-a retras din viața artistică, după ce a fost diagnosticată cu teribila boală autoimună: ”Sunt la Craiova, mă bucur că tratamentul pentru boala mea este bun, vorbesc mai bine”, ne-a mai menționat, azi, artista de top.

În perioada 1979 -1988, Natașa a fost una dintre cele mai frumoase fotomodele ale României. Apoi, a absolvit IATC, la clasa profesorului Mircea Albulescu. A jucat pe scena Teatrului Naţional “Marin Sorescu”, din Craiova, dar a fost solicitată și-n televiziune, fiind distribuită în serialele “Lumini şi umbre” și “Inimă de ţigan”. Iar rolul Coanei Chiva l-a prins după ce a spus câteva fraze, cu un puternic accent ardelenesc. La castingul pentru reclama la iaurt și-au încercat norocul peste 1.000 de persoane.

Drama uneia dintre cele mai frumoase femei din România
Natașa, alături de soțul ei

Natasa Raab: ”Nu am bani mulți, dar mergem înainte!”

Natasha Raab se chivernisește cu greu, tratamentele fiind costisitoare. Însă, nu se plânge: ”Nu am bani mulți, dar mergem înainte!”, ne-a mai zis ea. Artista a rămas singură în căsuța din Craiova, după decesul soțului, medicul Val Guţul, alături de care a împărțit multe greutăți ale vieții, timp de 38 de ani:

”Mi-a murit soțul, acum doi ani, a avut cancer la vezică, s-a stins foarte repede. M-a lăsat singură, este foarte grea viața fără el, sunt foarte tristă. De la tristețe și șocul pierderii omului drag mi s-a declașat o boală autoimună, din cauza căreia vorbesc cu mare greutate.”

Natașa și-a adorat partenerul de viață: ”Iubitul meu, al meu soţ, care a plecat şi m-a lăsat singură, Tati al meu. Vă mulţumesc tuturor celor care sunteţi şi veţi fi cu mine”, a scris Natașa, pe conturile sociale. Iar la sfârșitul anului trecut a primit o altă veste cutremurătoare: ”Pe 20 decembrie 2020 a murit și fratele meu, avea doar 54 de ani, dragul de el, s-a stins din viață, mă doare sufletul, am încercat să facem tot posibilul să-l vindecăm, dar a avut cancer, avea tumoră la pancreas, nu s-a mai putut face nimic”, ne-a mai mărturisit, în exclusivitate pentru impact.ro, Natașa Raab.

Natașa Raab nu are copii. În tinerețe a suferit de cancer ovarian

Actrița s-a luptat, în anii tinereții, cu o altă boală grea, cancerul ovarian, afecțiune medicală care a împiedicat-o să devină mămică: “Mi-am dorit foarte mult copii şi ultima mea şansă s-a dus atunci. Norocul meu a fost că soţul meu, fiind medic, şi-a dat seama că ceva nu este în ordine. M-am mişcat destul de repede şi m-am operat. Cred că Doamne Doamne a fost lângă mine, la fel şi soţul meu, care m-a pus să fac nişte citostatice postoperator. Acest lucru mi-a dat şanse să lupt cu aceste celule canceroase”, povestea Nataşa Raab, la Prima TV.