Clotilde Armand a ieșit victorioasă din procesul cu Romprest. Ce daune are de plătit compania de salubrizare. „Dreptatea este de partea mea”

Mihnea Tălău 14.01.2023, 20:48
Clotilde Armand a ieșit victorioasă din procesul cu Romprest. Ce daune are de plătit compania de salubrizare. „Dreptatea este de partea mea”

Edilul sectorului 1, Clotilde Armand, se laudă că a câștigat în instanţă procesul cu compania de salubrizare Romprest, dosar în care i-au fost cerute, între altele, daune morale în valoare de 500.000 de euro.

Compania de salubrizare a pierdut procesul

Procesul împotriva primarului a fost declanşat ca urmare a unor declaraţii publice prin care reclama o serie de nereguli ce ar fi fost comise de compania de salubritate.

”În această săptămână am câștigat unul din procesele intentate de compania de salubrizare.

Șefii companiei de salubrizare și-au angajat o casă de avocatură scumpă, nemulțumiți de declarațiile mele din noiembrie 2020-iunie 2021, în care reclamam nereguli grave privind contractul de delegare a serviciilor de salubritate: costul uriaș al serviciilor facturate, off-shore-urile unde ajungeau milioanele de euro ale locuitorilor Sectorului 1, cine este, de fapt, în spatele firmei și cine din fostele administrații locale (PSD și PNL) le-a fost complice în cel mai mare furt din bani publici din România post-decembristă. Tot ce am spus public a fost confirmat de ancheta DNA, în iulie 2022, există un prejudiciu record de 200 milioane euro.

Compania de salubrizare a cerut judecătorilor mai multe lucruri, printre care ștergerea postărilor mele de pe Facebook în care explicam de ce acest contract este păgubos pentru Sectorul 1, să nu mai scriu despre compania de salubrizare, plata unor daune morale de 500.000 euro și restituirea unei garanții de bună execuție în valoare de 10 milioane lei. După doi ani de judecată, în care am prezentat magistraților toate probele necesare, rapoarte ale Curții de Conturi și ale Ministerului Finanțelor, am câștigat acest proces. Toate solicitările companiei au fost respinse ca neîntemeiate.

Așadar, pe lângă șantajul mediatic la care am fost supusă în ultimii doi ani, mă confrunt în instanță cu o hărțuire judiciară fără precedent în administrația publică din România. Nu mă intimidează astfel de atacuri și am câștigat toate procesele până acum, pentru că dreptatea este de partea mea”, a scris Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

Instanța hotărăște, gunoaiele și șobolanii rămân

Gunoiul din Sectorul 1 va fi ridicat de Romprest
Gunoi în Sectorul 1

Scandalul dintre Clotilde Armand și firma de salubrizare Romprest este unul de notorietate. Primarul a cerut în justiție, în octombrie anul trecut, rezilierea contractului de salubrizare încheiat cu respectiva firmă. Contractul a fost atribuit în urmă cu 25 de ani de fosta administrație PNL. Edilul a argumentat că prețurile au fost supraevaluate.

Oricum, scandal primar- firma de salubrizare este în detrimentul cetățenilor din sectorul 1. Gunoaie, șobolani, mirosuri pestilențiale. În tot acest timp, primarul se laudă cu ”mari realizări”.

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...